Keményen osztják Orbánt...

2011-01-19 11:24:22

A magyar uniós elnökség céljairól tartott előadást a magyar kormányfő az Európai parlament plenáris ülésén, de a felszólalók jobbára a médiatörvényt kritizálták. A liberálisok szerint Márai Sándor sem írhatna szabadon a törvény miatt, a zöldek Chávehzez hasonlították Orbánt. A kormányfő azt kérte, válasszák el a politikát az elnökségtől, de ha nem így történik, "készen áll a harcra".

Kósa Ádám aggodalommal figyeli a médiatörvénnyel kapcsolatos boszorkányüldözést, "ami most ebben a teremben is folyik". Mint mondta, a Fidesz számtalanszor bizonyította már, hogy az európai értékek mentén dolgozik. "Az a cél, hogy a magyar soros EU-elnökséget gyengítsék? Ez felelőtlen magatartást mutat" - mondta. Azt kívánta Orbán Viktornak, hogy a rágalmazások ellenére folytassa a munkát.

A Hírszerző. hu-n percről percre követheti az eseményeket, ha ide klikkel!

Hát ez gyönyörű! "A stílus maga az ember" (Le style, c'est l'homme), ahogyan ezt normális helyeken mondani szokás. Orbán Viktor az Eu parlamenti képviselőit is megfenyegette  az ülésteremben. Íme:

"Készen állok a harcra"

"Azzal a  javaslattal fordulok Önökhöz, hogy legyen bármilyen véleményük is a magyar belpolitikáról, ne keverjék össze azt a magyar EU-elnökséggel. Ha összekeverik - készen állok a harcra -, annak nem Magyarország látja a kárát, hanem az egész unió" - mondta. A médiatörvénnyel kapcsolatban azt mondta, ha kell, módosítják a törvényt. "Nekünk ez nem szkanderkérdés, nem hiúsági kérdés" - mondta.

Vissza...