Pozsgay igazi hazafivá vált?

2011-01-16 15:30:49

Emlékszem még amikor tizenegynéhány éves koromban az MSZMP Bács-kiskun megyei első titkárát tisztelhettük Imre bácsiban. Azóta számára piszokul megvilágosodott! Vélhetően ő akkor is igazi kommunistának valhatta magát és harcolt keményen a piacgazdaság ellen. Akárcsak most, a Fidesszel vállvetve! Civilek egy csoportja arra szólítja fel a "tudatos magyar vásárlókat", bojkottálják azt a tizenhárom multinacionális céget, amelyek az Európai Unió brüsszeli központjához fordultak azzal, hogy diszkriminatívnak tartják a "különadó" megfizetését.

A pénteki keltezésű "bojkottfelhívást" Dabasi Tamás civil jogvédő, a petíció egyik aláírója vasárnap juttatta el az MTI-hez. A levélben felsorolt 34 kezdeményező között több ismert közéleti szereplő neve is megtalálható, közöttük Bogár László közgazdász, Czakó Gábor író, közíró, Csath Magdolna közgazdász, Gazsó Ferenc egyetemi tanár, Kondor Katalin újságíró, Pokol Béla egyetemi tanár, Pozsgay Imre egyetemi tanár és Zétényi Zsolt jogász. A hír folytatását ide klikkelve olvashatja a Hírszerző.hu-n.

Talán nem sokan tudják: Az első szabadon választott Országgyűlésben a Fidesz a képviselői helyek 5,4 százalékát szerezte meg 8,9 százalékos listás eredménnyel és két egyéni győzelemmel. Kövér László a Fidesz és az SZDSZ közös jelöltjeként győzött Pápán, Sopronban Szájer József értékes győzelmet aratott a kommunista utódpárt frontembere, Pozsgay Imre fölött.

Vissza...