Nyilatkozat ( nem a NENYI)

2011-01-15 11:29:53

A kormány zsarolással, fenyegetéssel arra kényszeríti a magánnyugdíjpénztárak tagjait, hogy lemondva eddigi megtakarításaikról, lemondva az öngondoskodásról - teljes egészében az állami nyugdíjrendszerre bízzák időskori ellátásukat. Az így nyert pénzt a kormány kivonja a nyugdíjrendszerből és más célokra költi el. Aki mégis a magánnyugdíj pénztári tagságának fenntartása mellett dönt, azt büntetőadóval sújtják, és további munkában töltött éveit az állami nyugdíjrendszer nem ismeri el.

Mindez egyértelműen cáfolja a Fidesz-kormány azon állítását, hogy biztosítja a szabad választás lehetőségét.

A kormány intézkedése alkotmányellenes, mert nem tartja tiszteletben a magántulajdon sértetlenségét. Tisztességtelen, mert törvényben biztosított szolgáltatást von el úgy, hogy nem ad kompenzációt. Felelőtlen, mert aláássa a nyugdíjrendszer kiszámíthatóságát. Lelkiismeretlen, mert kockáztatja sok millió, dolgozó magyar állampolgár időskori biztonságát és életlehetőségét.

Az MSZP célja, hogy Magyarországon helyreálljon az igazságos, fenntartható és megfelelő garanciákat nyújtó nyugdíjrendszer. Elfogadhatatlan, hogy a befizetett nyugdíj-hozzájárulás után ne járjon az érintett számára állami nyugdíj.

Ezzel a nyilatkozattal az Magyar Szocialista Párt kötelezettséget vállal arra, hogy amint lehetősége lesz rá, igazságot szolgáltat a jogszerűtlen államosítás elszenvedőinek és kárpótolni fogja az állami nyugdíjjogosultság visszaadásával mindazokat, akiket sérelem ért.

 

Budapest, 2010. január 14.

MSZP Országos Elnöksége

MSZP Választmányának vezetősége

MSZP Parlamenti Frakciójának képviselői

Vissza...