Az utolsó MTI kép ...

2011-01-13 20:45:03

Gyurcsány Ferenc az MSZP Demokratikus Koalíció platformjának elnökeként a vidéket járja. Képünkön november 19-én tart sajtótájékoztatót Veszprémben. Azóta az MTI már nem közöl képeket a volt miniszterelnök vidéki útjairól. Fotó: MTI

Budapest – Orbán számára sürgős az új alkotmány mihamarabbi elfogadása, mert érzékelhetően csökken támogatói bázisa – mondta Gyurcsány Ferenc volt kormányfő Győrben. Gyurcsány Ferenc fontos a nyugalom megőrzése, Magyarországnak nincs szüksége semmiféle radikalizmusra.
A politikus  kedden az ellenzéki pártokat egységes bojkottra szólította fel az alkotmányozási folyamat a kapcsán. Azt mondta: nagy esélyt lát arra, hogy az MSZP mellett az LMP sem fogadja el az új alaptörvényt.  Ezért Gyurcsány Ferenc érdemi, nyilvános, szakmai, közéleti, politikai vitát szeretne indítani “egy demokratikus, polgári Magyarország eszméjére épülő alkotmány lehetőségéről, milyen Magyarországot szeretnénk”.
Gyurcsány Ferenc arról beszélt: ha a Fidesz által elképzelt új alkotmányt a “demokratikus ellenzék” nélkül fogadják el, az nagyobb vihart kavar a világban, mint a médiatörvény, pedig szerinte Magyarországnak 1963, az 1956-ot követő megtorlások lezárulta óta nem volt olyan rossz sajtója, mint ma. A cikk folytatása az Amerikai Népszava online oldalán ide kattintva olvasható!  

Vissza...