Első fecske

2011-01-10 21:13:58

A Szocialista Párt belső ügyeinek – alapszabály-módosítás, alapítványok – áttekintése után tavasszal az utcán is hangot akar adni az általa képviselt politikának. Igen, szükség van erre, fontos lenne, hogy végre markáns, hiteles alternatívaként jelenjen meg az MSZP.De! Előtte, úgy érzem, szükség van egy elmulasztott gesztus – a bocsánatkérés – megtételére is, aminek igényét kimondottan senki nem fogalmazta meg, de én igenis szükségét érzem.

Értékelni kellett volna helyzetünket, szerepünket és megfogalmazni saját felelősségünket. Felelősségünket azért, mert nem határolódtunk el markánsan a korrupciótól, nem tudtuk céljainkat elfogadtatni, saját igazunk védelmét is feladtuk, és sokszor fontosabbnak tartottuk belső vitáinkat mint a valódi feladatainkat. És folytathatnám. Gyurcsány Ferenc tett egy kísérletet az értékelésre, de ezt több nem követte, nem történt gesztus értékű továbblépés.

Pedig felelősség terheli a szocialistákat – igaz, nemcsak őket, hanem azokat is, akik túlságosan csendben voltak, akik nem mentek el véleményt nyilvánítani –, de a fő felelősség a miénk. Nem a választások elvesztéséért, ami egy demokráciában természetes dolog, hanem azért, hogy létrejöhetett egy olyan korlátlan erő, aminek irányultságáról, hatalmi működésmódjáról már volt tapasztalatunk.

Ha teljes terjedelmében szeretné elolvasni Schiffer János levelét, kattintson ide és máris olvashatja a Nol.hu-n.

Vissza...