Ez már a Fidesz eredménye!

2011-01-09 17:20:58

Görögország a világ legkockázatosabb adós országa, megelőzve Venezuelát, de a legmagasabb kockázatú államadósok tízes globális listáján négy további EU-tagállam is szerepel, köztük most először Magyarország - áll az egyik legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport hétvégén ismertetett összesítésében. A legkockázatosabb tízes csoportban - Görögországgal együtt - összesen öt EU-tagállam van a legfrissebb kimutatás szerint, köztük két új: Magyarország és Spanyolország.

Ez utóbbi két uniós tagállam még nem szerepelt a CMA által összeállított előző negyedéves adóskockázati kimutatások felső tízes mezőnyében. A tíz legkockázatosabb szuverén adós között van még az EU-tagállamok sorából Írország és Portugália, de ezek már jó ideje jelen vannak az első tízben.
Magyarország a lista összeállításához figyelembe vett december 31-ei zárószint alapján 378,0 bázispontos CDS-középárfolyammal került fel a legkockázatosabb tízes államadósi csoportba, ám azóta is jelentősen romlott a magyar államadósság-törlesztési kockázat megítélése a londoni piacon. A CMA DataVision adatsora szerint a magyar CDS-tranzakciók árazása az elmúlt heti londoni kereskedést 390,9 bázisponton zárta.

Az Fn.hu-n ide kattintva olvashatja a teljes írást.

Vissza...