MagyarĂĄzkodik Fellegi miniszter Ășr?

2011-01-08 16:59:06

Ezek szerint az Ɛ  szĂĄjĂĄn csĂșszott ki egy ƑszintĂ©bb pillanatĂĄban, hogy  "OK, we fucked it up."  Fellegi TamĂĄs szerint a mĂ©diatörvĂ©ny "rendben van": a jogszabĂĄlyt nem, hanem annak kommunikĂĄciĂłs kezelĂ©sĂ©t rontottĂĄk el, kĂŒlönösen a törvĂ©ny elfogadĂĄsa körĂŒli idƑszakban. A nemzeti fejlesztĂ©si miniszter ezt azutĂĄn nyilatkozta szombaton az MTI-nek, hogy a brit hetilap, az Economist vĂ©lemĂ©nyblogja - magyar hĂ­rportĂĄlok ismertetĂ©se szerint - azt Ă­rta: az egyik magyar miniszter egy protokollvacsorĂĄn a desszertnĂ©l vulgĂĄris kifejezĂ©st hasznĂĄlva azt mondta a kĂŒlföldi ĂșjsĂĄgĂ­rĂłknak, hogy elrontottĂĄk a mĂ©diatörvĂ©nyt.

("OK, we fucked it up" - hangzik szĂł szerint, vagyis: rendben, ezt elkĂșrtuk). Fellegi TamĂĄs (akit egyĂ©bkĂ©nt az Economist nem nevezett nevĂ©n) ezzel összefĂŒggĂ©sben az MTI-nek kifejtette: csĂŒtörtök este egy budapesti Ă©tteremben vacsorĂĄt adtak a BrĂŒsszelbƑl Ă©rkezett ĂșjsĂĄgĂ­rĂłknak. A rendezvĂ©ny maga kĂ©t rĂ©szbƑl ĂĄllt, egy sajtóértekezletbƑl Ă©s a vacsorĂĄbĂłl. Az Ă©rtekezleten alapjĂĄban vĂ©ve a magyar EU-elnöksĂ©grƑl volt szĂł, majd a vacsoraasztalnĂĄl szĂłba kerĂŒlt a mĂ©diatörvĂ©ny is, amellyel kapcsolatban az ĂșjsĂĄgĂ­rĂłk szĂĄmos kĂ©rdĂ©st megfogalmaztak.

TovĂĄbbi rĂ©szletekrƑl ide klikkelve tĂĄjĂ©kozĂłdhat a Nol.hu-n.

Az origo.hu a következƑket Ă­rja mĂ©g: Szombat dĂ©lutĂĄn az emlĂ­tett, eurĂłpai politikai esemĂ©nyekkel foglalkozó Economist-blogon megjelent egy Ășjabb bejegyzĂ©s, melyben a szerzƑ beszĂĄmol arrĂłl, hogy eredeti Ă­rĂĄsĂĄnak utolsĂł bekezdĂ©se "nagy izgalmat okozott Budapesten", Ă©s a miniszter - akit Ƒ tovĂĄbbra sem nevez meg - azĂłta felhĂ­vta, hogy tisztĂĄzza, pontosan mirƑl beszĂ©lt. Eszerint a megjegyzĂ©s a mĂ©diatörvĂ©ny "tĂĄlalĂĄsĂĄra" Ă©s idƑzĂ­tĂ©sĂ©re vonatkozott. "Elfogadom ezt a pontosĂ­tĂĄst" - szögezi le a szerzƑ. EgyĂșttal jelzi, hogy a tokaji emlĂ­tĂ©sĂ©vel az idƑ mĂșlĂĄsĂĄt kĂ­vĂĄnta Ă©rzĂ©keltetni, nem pedig azt, hogy a miniszter nyelvĂ©t "az alkohol oldotta volna meg". "BeszĂ©lgetƑpartnerem jĂłzan volt, ami beismerĂ©sĂ©t mĂ©g bĂĄtrabbĂĄ Ă©s Ă©rdekesebbĂ© teszi" - Ă­rja.

A szerzƑ hozzĂĄfƱz mĂ©g nĂ©hĂĄny Ă©szrevĂ©telt az ĂŒgyhöz, Ă­gy azt, hogy szerinte a törvĂ©ny idƑzĂ­tĂ©sĂ©t Ă©s tartalmĂĄt is elrontotta a kormĂĄny, Ă©s a kettƑ összefĂŒgg. Egy kevĂ©sbĂ© "elsöprƑ" törvĂ©ny, melyet nem prĂłbĂĄlnak a rĂĄdiĂłkra, tĂ©vĂ©kre, a nyomtatott Ă©s az online sajtĂłra egyarĂĄnt kiterjeszteni, nem keltette volna azt a gyanĂșt, hogy a kormĂĄny ellenƑrzĂ©se alĂĄ akarja vonni a mĂ©diĂĄt; egy koncentrĂĄltabb, a közmĂ©dia ĂșjjĂĄszervezĂ©sĂ©re fĂłkuszĂĄlĂł jogszabĂĄly pedig hamarabb, jĂłval az EU-elnöksĂ©g elƑtt elkĂ©szĂŒlhetett volna - írja az Economist blogja. ( A teljes cikk ide kattintva Ă©rhetƑ el!)

Vissza...