Megússzák?

2011-01-08 10:20:35

A Népszabadságban megjelent cikk szerint a Fidesz is nagyon megdöbbent a történteken. A pénteken zajló események után viszont úgy érzik, elvonulnak a viharfelhők és tehetik újra ugyanazt, amit eddig tettek! „Az Európai Bizottság a helyén kezeli a médiatörvényt” – értékelte a tegnapi soros uniós elnökségi napot munkatársunknak egy kormányközeli forrás. Ezt a következtetést abból vonták le, hogy nem José Manuel Barroso, illetve a bizottság részéről hozták szóba a médiatörvényt az EB és a magyar kormány közös péntek délelőtti ülésén, hanem a magyar fél. És ez a munkaebéden is így volt – árulták el.

Másrészt fontosnak ítélik, hogy a bizottság elnöke az Orbán Viktorral közös sajtótájékoztatón hangot adott azon véleményének, hogy Magyarország „egy demokratikus ország”. Orbán Viktorék annak is jelentőséget tulajdonítanak, hogy Barroso közölte: a médiatörvény „nagyon kényes szakmai kérdés”, amiről nem szabad felelőtlenül véleményt nyilvánítani.

Mindez a kormány számára némi fellélegzést jelent. De az aggodalom nem múlt el, számítanak arra, hogy „a rossz politikai kampány, a hisztéria” folytatódhat.

Az, hogy Orbán a Barrosóval folytatott megbeszélésen is megerősítette: a magyar kormány szükség esetén kész a médiatörvény módosítására, egyáltalán nem azt jelenti, hogy erre a közeljövőben sor kerülne. Kormánypárti politikusok határozottan állították: nincs szándékukban kezdeményezni a parlament rendkívüli ülésének az összehívását. Ez semmiképp sem vezetne eredményre. Nem a szakmai vonalat, hanem a nemtelen politikai vádakat erősítené – fogalmazott egy ismert képviselő.

A Nol.hu-n megjelent írást ide kattintva olvashatja tovább!  

Vissza...