Nekimentek, de visszapattantak!

2011-01-07 17:06:03

Azt hiszem eltévedtek a Fidesz prominensei. Ahhoz vannak ugyanis szokva, hogy itthon már mindenki behúzza fülét - farkát, ha fideszék és haveri körük megkritizálja a tevékenységüket. A külföldi sajtó nem ezt teszi és ők nem is tűrik el, ha hülyének nézik őket a Fidesz vezetői vagy az őket kiszolgáló hazai média. Alaposan kioktatta a Hír Tv-t a brit The Economist hetilap, melyet a Fideszhez közel álló kereskedelmi televízió azzal gyanúsított meg, hogy manipulált egy Orbán Viktorról készült fotót.

Az Economist cáfolta és visszautasította a vádakat, valamint közölte az eredeti és az általuk közölt fotót. Kiderült, hogy szó sincs manipulálásról, a fotó csak színkorrekción esett át. Az Economist válaszlevelének ezidáig nyoma sincs a Hír Tv honlapján. A Hír Tv szerdán arról adott hírt, hogy a Professzorok Batthyány Körének 2010. szeptember 7-ei rendezvényén Orbán Viktor miniszterelnökről készült fotót manipulálta a tekintélyes brit The Economist című hetilap. A fényképet eredetileg az AFP hírügynökség fotósa, Isza Ferenc készítette.

A televíziónak nyilatkozott Petromán László grafikus, aki elmondta: a képnél egy olyan eljárást használtak, amely megváltoztatja a kontrasztot, a kép bizonyos tónuskülönbségeit felnagyítja, és emiatt alapvetően megváltoztatja annak tartalmát. A Hír Tv azt állította, hogy a hetilap nem válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdéseikre. Egyben idézte Szijjártó Pétert, Orbán Viktor szóvivőjét, aki a következőket mondta: „Sajnos megszokhattuk – akár a 1998–2002 közötti időszakra gondolok vissza –, hogy milyen manipulált, hamis, hazug, becsmérlő állítások jelentek meg a miniszterelnökről, tehát meglepődni nem kell.”

A hír folytatása ide kattintva érhető el a hvg.hu-n.

A fiaskó ellenére Szijjártó ma reggel a Reuters-t kritizálta az MTV1-en. Lesz újabb "pofon"? 

Vissza...