Már a svédek sem szeretnek minket

2011-01-04 14:02:55

Orbánt a sajtótájékoztatónak abban a pillanatában kapta el a fotográfus, amikor az éppen mondandójába kezdeni készült. Aki olvas a testbeszédből, érti, mit jelent, ha valaki az orrát vagy fülét megérinti beszéd közben.. Az Orbán szájába adott szavak: Ha legközelebb súgsz valamit, uralkodj a nyelveden.

A svéd sajtó - mint korábban is utaltam rá - óvatos és finomabb eszközöket használt, eleinte... Ám, visszatekintve, nem lehetetlen, hogy a szeptemberi focimeccsen a solnai stadion óriástábláján 'tévesen'  megjelentetett név is kis fricska volt már. Ahogyan ez, a decemberi vizit nyomán megjelent egyetlen 'sajtóközlemény' is karikatúra, a javából...

 

Mára már 'felébredt' és egyebet is ír a svéd vezető sajtó a magyar miniszterelnökről, s kormánya érthetetlen, az európai értékrenddel szembe menő rapid politikájáról. Immár, minden óvatoskodás nélkül kéri számon, hogy egy ilyen kormányt hatalomra juttató s ott megtűrő ország miként lehet az EU irányítója a most következő fél évben.
A liberális Expressen is vezércikket szán ennek, kimondva:
Európa nem engedheti meg magának, hogy Magyarország mindezt következmények nélkül megtehesse (Eu har inte råd att låta Ungern komma undan). 
De nem vélekedik másként a konzervatív reggeli lap, a Svenska Dagbladet, s a bal-liberális Dagens Nyheter sem.

Ha további részletekre is kíváncsi, klikkeljen ide! 

Vissza...