Magyarázzák a bizonyítványát

2011-01-03 15:15:18

Nagyon örülök, hogy végre elkezdtek foglalkozni itthon a magyar nyelvvel és helyesírással, pontosan ez volt a célunk – mondta Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője arra a kérdésre, hogyan fordulhatott elő, hogy 17 helyesírási hibával jelent meg a KEH honlapján Schmitt Pál államfő újévi beszéde.

A hivatalvezető azt is mondta, hogy "pozitív irányba építi őket a hiba", meg egy matrózos hasonlatot említve közölte, hogy "mi fölfelé nézünk, és javítani fogunk mindent hibát". Amikor harmadszor kérdezett rá a műsort vezető Süveges Gergő arra, hogyan kerülhetett ki az általa borzalmasnak minősített szöveg a honlapra, Kiss emlékeztette rá, hogy nem emiatt jött el a műsorba. Ezt Süveges egy nagy fújtatással vette tudomásul, majd folytatódott a beszélgetés, már nem említve a helyesírási hibákat.

Arra a kérdésre, hogy a köszöntőben az uniós elnökségről szólva Schmitt miért csak az Európai Unió államaiban élő magyarok összetartozásáról beszélt, Kiss egy hosszabb Schmitt idézett felidézve végül azt válaszolta, hogy "a szív nagyon sokáig ellát, mind az öt földrészre ellát".

Ha az Index.hu-n megjelent írás egészére kíváncsi, klikkeljen ide!

Vissza...