A média megszállása

2011-01-02 08:29:39

alcím: Hűséges fegyverhordozók

Rákay Philipet és Süveges Gergőt nevezte ki Medveczky Balázs vezérigazgató a Magyar Televízió m1 és m2 csatornájának intendánsává - derül ki az MTV Sajtóirodájának közleményéből. A vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése.

Rákay Philip 1972-ben született Rákay Kálmán néven. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, esztétika szakon szerzett diplomát. 1992-ben megnyerte a Magyar Televízió "Műsorvezető kerestetik" című vetélkedőjét. 1997-ben egyik alapítója a Z+ magyar zenecsatornának. 2002 nyarán részt vesz a HírTv létrehozásában és elindításában. 2001-ben "a fiatalok jogaiért, élethelyzetük jobbításáért" végzett munkájáért Miniszteri elismerésben részesült. A televíziózás mellett éveken keresztül különböző tévécsatornák, nagyvállalatok, cégvezetők és politikusok stratégiai, kommunikációs főtanácsadója, valamint médiatrénere volt. Közszolgálati szerepvállalásával egy időben, cégeiben betöltött tisztségeiről lemondott, tulajdonrészeitől megvált.

A Hírszerző.hu-n "Orbán ceremóniamestere az m1 élén" címmel megjelent írást ide klikkelve olvashatja!  

Rákay Kálmán-aki minden zsigerében fideszes- mondta a Demokratának adott interjúban: "Azt mondhatom, hogy a Kossuth téri tüntetés után az egész életünk megváltozott, kicserélődtek a körülöttünk lévő emberek, a barátaink is. Az úgynevezett médiaszakma egészen másként viszonyul azóta a tevékenységemhez. Közülük sokak szemében törvényen kívülivé váltam. De április 13-án ott, a Kossuth téren, azt hiszem, nemcsak a mi életünkben változott meg sok minden, hanem az egész ország életében. Az, hogy ismert emberek, művészek, tudósok, sportolók, zenészek, olyan emberek, akiknek a gondolataira érdemes odafigyelni, akik hitelesek és már nagyon sokat letettek az asztalra, úgy érezték, mindenféle hívás vagy bármilyen külső nyomás nélkül, hogy ki kell álljanak, nem egy párt vagy két párt, hanem egy értékrend mellett, óriási fordulatot jelent." ( forrás: kattintson ide! )

Ókovács Szilveszter, akit volt szerencsém tanítani a Lovassyban és aki szívós munkával érte el, hogy felfigyeljen rá a "világ" ( jópár évvel ezelőtt a Friderikusz Showban, még mint művészember próbált kitűnni sorstársai közül) nem kisebb személyiség lett mára a Fidesz mindent elsöprő győzelme és Szilveszter kitartó igyekezete, politikia hitvallása okán, mint a Duna TV elsőszámú embere.

Bővebb információkhoz ide kattintva juthat az Index.hu egyik írása alapján.

 

Vissza...