10 éve történt

2011-01-01 13:43:42

Torgyán elnök úr és a pacalpörkölt

Ifjúkorom legismertebb és legkedveltebb humoristája Hofi Géza volt. Akkoriban még nem volt választék és csak egy tv csatorna nézésével üthettük el az időt, ha nem volt hova és nem volt kivel szórakozni menni. S ha társaságban is voltunk, amikor Hofi ment a televízióban - pl. szilveszter éjjelén- mindenki a képernyőt leste. Nem tudom ma mit szólna a médiahatóság ahhoz a tartalomhoz, amit akkor a kádári cenzúra is simán eltűrt.

Szerencsére a rendszerváltást követően- akár az első Orbán kormány idején - sem volt olyan erős a cenzúrára és öncenzúrára való hajlam, mint napjainkban. Amit ide kattintva elérhet a youtube.com-on, a maga nemében óriási. Ha figyelmesen hallgatja végig a szöveget és vannak erősen bevésett emlékei azokról az időkről, szerintem igazán jól tud ma is mulatni az akkor elhangzó gegeken.  

S gondolva arra, hogy nem mindenki értheti mi is az alapja annak az 5 perces vidámságnak, amit szerencsére, ha akar sem tud eltávolítani a médiahatóság a youtube-ról, ide linkelek egy cikket az origo,hu-ról, ami érthetőbbé teszi az azokról az időkről emlékekkel nem rendelkezők számára is a történetet.

"Budapestre, a Kútvölgyi kórház belgyógyászati osztályára szállítják Torgyán József kisgazda pártelnököt, aki szombaton lett rosszul Vasszécsenyben. Torgyán Józsefnek akut gyomorbántalmai, erős gyomorrontása van - erősítette meg a mentőfőorvos, mielőtt a mentőautó útnak indult. A rosszullét oka valószínűleg az a pacalpörkölt, amelyet péntek este fogyasztott el egy étteremben."

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el az origo.hu-n.

Vissza...