Első újévi köszöntés

2011-01-01 10:50:35

Bevallom, nekem már ez az "első" is sok volt. Hallgatva a szöveget, főleg az alábbi sorokat, sok minden jutott az eszembe. Az a legkevésbé, hogy a köztársasági elnök a politikától független módon képes bármikor és bármiben is cselekedni. Mint aki még most is csak megrendelésre "dolgozik"!

"Gazdasági és társadalmi problémákon kell úrrá lennünk. Magyarországot és polgárait súlyos anyagi helyzetbe sodorta a korábbi évek felelőtlen gazdálkodása. Nem is régen oly’ mélységben jártunk, ahonnan csak önfegyelemmel, komoly akarattal van visszaút. A magyarok 2010-ben összefogtak, hogy újra megtalálják a saját útjukat. Letették voksukat az újrakezdés mellett." Ide kattintva olvashatja el az egész beszédet.

Érdemes visszaidézni a megválasztása előtti pillanatokat is. "A Fidesz-KDNP frakció tagjainak a múlt héten arról beszélt, hogy államfőként olyan közjogi méltóság akar lenni, aki ha megjelenik egy eseményen, annak rangját emeli, aki az "emberek embere", aki közel mer merészkedni a választókhoz. A jelenlegi házelnök közölte: megválasztása esetén nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak. Az MSZP képviselőinek hétfőn azt mondta, hogy mindenkivel megpróbál együttműködni, és meghallgatja majd a különböző véleményeket. Soha nem fogok olyan jelölést tenni, amiről előtte nem konzultálok – hangoztatta a szocialistáknál tett látogatásán Schmitt Pál." További részletek ide klikkelve érhetőek el az Fn.hu-n.

Íme egy friss kritika az elnöki beszédről: "A Himnusz után csak jött és jött velünk szemben Schmitt Pál köztársasági elnök, hogy elmondja a keményet meg a frankót. Píárilag, persze, nyilván rendben volna a dolog, amennyiben szpindoktorai azt kérték az emberek emberének emberétől, hogy Pali, ha már ilyen frankó csávó voltál az idén, s kétely nélkül aláírtál mindent, így a feleséged véletlenül eléd került új süteményreceptjét is, akkor legalább menj át néhány termen a Sándor-palotán, mert akkor motorizált katalizátor vagy katalizált motor benyomást keltesz, más tekintetben viszont akkor lett volna igazán hiteles a 89' előtti elvtársak elvtársainak elvtársának beszéde, ha a már ráaggatott piros bohócorral teszi azt, mert akkor legalább nem kellett volna azon gondolkodni, hogy hosszú jelenete a Bagi-, Nacsa-féle show betétszámainak egyike, esetleg komoly közlendőfélének szánt matéria." (forrás: Nol.hu)





Vissza...