Jog előtti egyenlőséget Magyarországon!

2013-12-17 16:25:25

Vagy Önök azt hiszik, ma ez így van? Nem cizellálom, álljon itt két eset az elmúlt napok történéseiből!

 „A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy nagykörűi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi 2013. december 8-án 9 óra 55 perc körüli időben Nagykörű külterületén, a Tisza gát partján lehullott faágakat gyűjtött össze és tulajdonított el.

A helyszín közelében járőröző Készenléti Rendőrség munkatársai tetten érték a jogsértő férfit cselekménye közben. A nagykörűi lakost a rendőrök előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően őrizetbe vették."

Forrás: police.hu

A Veszprém megyei kormánypárti képviselőt Horváth Zsoltot jogerősen is megrovásban részesítette a bíróság, amiért 2005 és 2007 között a megfelelő végzettség nélkül jogtanácsosi tevékenységet végzett.

Az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, de némileg pontosította a másodfokon eljáró törvényszéki bíró, idézzük, mert szép: A törvényszék szerint az elsőfokú bíróság jogminősítése pontos volt, ugyanakkor a jogszabályi helyeket a törvényszék pontosította és mellőzte a szövegből azt a megállapítást, miszerint Horváth Zsolt cselekedete a társadalomra nézve hasznos volt.

Forrás: 444.hu

Vissza...