A Fidesz 360 fokos fordulatot akar

2013-12-14 08:58:41

Gréczy Zsolttal, Kakuk Györggyel a napokban tartott veszprémi sajtótájékoztatónk után Mihalovics Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Navracsics Tibor jobbkeze, a veszprémi közgyűlés fideszes frakciójának vezetője közleményt adott ki.

Közleményében azt írja „ezért arra kérjük Katanics Sándort, ha egy kicsit is szereti Veszprémet, mentse meg a város lakóit a hazugságoktól”. No nem akarom elferdíteni a dolgokat, hisz ő mindezt egy kis őszödözés, hazudunk éjjel meg nappalozás, nokiás dobozolózás, maffia baloldalozás, Gyurcsányozás mellett vetette papírra. Már ha ő volt valójában e sorok megfogalmazója. Vannak kétségeim, hiszen olyan elfoglalt a sok különböző hivatala és a vállalkozása miatt ez a pelyhedző szakállú fiatalember, hogy sokkal inkább gondolom azt, jól fizetett fideszes bértollnokok követték el mindezt. Mihalovics Péter pedig csak a nevét adta hozzá. (Az elvárásoknak megfelelően. Hisz ő is egy jól fizetett mameluk csupán Orbán, pontosabban Navracsics oldalán.)

Tanulásos ennek a közleménynek a kiadása kapcsán, hogy még jószerével el sem mondtuk, amit akarunk, máris jött rá a válasz. S bár csak a szerkesztőségeknek küldtük el előző nap (a „Fordulatra van szükség” címmel) sajtótájékoztatónkra szóló meghívóinkat, volt olyan szerkesztő, aki az elvárásoknak megfelelően (jutalomfalatokért) időben jelentett, hogy készülhessen a rólunk szóló hír megjelenését kísérő, „földbedöngölősnek” szánt reagálás is. Megjegyzem a sajtócím szerintem nagyon találó. Ahogyan el is mondtam (persze ezt nem igazán igyekeztek megírni) a Fidesz rossz útra tévedt. A jogállamiság felszámolásának útjára, és erről az útról bizony gyorsan, a 2014-es választásokon és a leváltásukkal kell(ene) letérni. A „válasz” egyébként meg rém gyengécske és ha magától Mihalovics Pétertől származna sem válna a szerzője dicsőségére. Észre kellene venniük, hogy erre már nem ugrik, csak a szélsőjobb egy-két korlátolt támogatója.

Ha már annyira izgatja őket az általunk, a Demokratikus Koalíció által megfogalmazott első 16 pont, a benne foglaltakra kellett volna érdemben reagálni valamit. A hazugságokról meg annyit, egyre inkább értik a választópolgárok, hogy ki az aki valójában hazudik. Beszélnek erről mindennél jobban a tények. Miközben a Fidesz prominensei azt állítják 47 ezer Ft-ból is meg lehet élni, ők jóval többől élnek meg.

Így Péter barátunk is, aki végzettsége szerint francia szakos középiskolai tanár. Egy napot sem tanított persze, mert hülye lenne a nemzet napszámosává válni. Akkor amikor saját gondoltatok nélkül és lehet havi több millió Ft-ot keresni, már miért vacakolna kedves kisdiákok okosításával. Hiába képezték ki az adófizetők forintjaiból nyelvtanárnak, sokkal inkább a napi fideszes hazugságok terjesztésében és a demokrácia felszámolásában segédkezik nem éppen a nálunk megszokott átlagfizetésért.

S mivel arra kért, hogy segítsek megszabadítani Veszprémet a hazugságoktól, azt gondolom helyes ha ezt vele kezdjük.

Legyen mindenki számára világos, hogy azért a tevékenységért, amit ennek a fiatalembernek a munkájából látnak, mennyi jövedelemre számíthat havonta.

A 2012-es vagyonnyilatkozata alapján országgyűlési képviselőként 1 millió 163 ezer 675 Ft, a jövedelme.(Így Már érthető, miért az egykulcsos adó híve ő is). Mint államtitkár havi 751 ezer Ft a jövedelme. S veszprémi önkormányzati képviselőként e mellé keres még havi 161 200 Ft-ot. Ez így már együtt több mint 2 millió Ft és nem csak 47 ezer Ft-tal, amiből meg lehet persze élni.

No de aki azt hiszi, ezzel vége is a sornak, téved. Mert a fiatalúr gazdasági társaságban is tulajdonos és ügyvezetőként is tevékenykedik. Nyilván kis szabadidejét gondosan erre a tevékenységre fordítva. A Lions Communication Kft. nyereségeiből 50%-ban részesedik. Nem tudhatjuk persze pontosan ez mekkora összeg. Azt igen, hogy ennek a Kft.-nek 2012-ben az árbevétele 14, 29 millió Ft. Még egy 2010-es önkormányzati vagyonbevallásában írta, hogy üzleti tanácsadásért havi 100 ezer Ft juttatásban részesül. Ha most valakit elfog a sárga irigység, annak mondom: "tetszettek volna jól tanulni, jól barátkozni, és megfelelő módon politizálni".

Mihalovics Péter azt írja a közleményében, a fordulat már megtörtént 2010-ben és az ország végre jó irányban halad. Én továbbra sem így gondolom.

Lassan már két éve annak, hogy Mihalovics Péter feladataival kapcsolatosan kérdést intéztem Veszprém alpolgármesteréhez.

Íme: Kérdésemben azt szeretném megtudni, feltette-e már a kérdést a veszprémi önkormányzat Fideszes frakcióvezetőjének, az „Új nemzedék a jövőért program” miniszteri biztosának és ha még nem, akkor fel kívánja-e a számára tenni, hogy a Pannon Egyetem doktoranduszaként és egykor volt francia nyelv-és irodalom szakos bölcsész hallgatóként, vállalná-e azt a fajta röghöz kötöttséget, amelyet egy rendeletben minden előzetes egyeztetés nélkül vezetnek be most azoknak a felsőfokú tanulmányaikat hamarosan elkezdő diákoknak, akik esetleg államilag finanszírozott (nem fizetős) helyhez juthatnak 2012 szeptemberétől? (Vállalná-e ezt úgy, hogy közben tudja, nem kereshet majd többet, mint amennyit ma egy francia szakos középiskolai tanár keres?) Megkérdezte-e már és meg fogja-e kérdezni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszterének kabinetfőnökét, egyben a Fidesz országgyűlési és önkormányzati képviselőjét arról, egyetért-e azzal, hogy egyik pillanatról a másikra a tavaly ilyenkor még 4900 államilag finanszírozott férőhelyek számát a gazdaságtudományi képzések esetében mindössze 250 fősre csökkentették? Megkérdezi-e, vagy meg fogja-e kérdezni a közeljövőben a Fidelitas Országos Választmányának elnökét arról, helyesnek véli-e, hogy a Pannon Egyetemen mindösszesen 10 államilag finanszírozott férőhelyet biztosítanak a gazdasági pályák iránt érdeklődő, tanulmányaikat ott folytatni kívánó diákok számára? Megkérdezi-e arról, ha még nem tette meg, ezekben az ügyekben mikor tervez felszólalni a Tisztelt Házban annak érdekében is, hogy a 2 év alatt mindössze 4 hozzászólását kicsit gyarapítani is tudja? S megkérdezi-e, mikor tervez egy önálló indítványt ezekben az ügyekben benyújtani annak érdekében, hogy az eddig meglévő és a Vaddisznó Vadaskert működési engedélyéért aggódó beadványa mellett egyéb értékes indítványa is legyen végre?

Ha érdekli a válasz, ide klikkelve olvashat róla!

Vissza...