A Fidesz a DK nyugdíjjavaslatáról is hazudik

2013-12-08 16:24:57

Megszoktuk, hogy ha a Fidesz megszólal, hazudik minden politikusuk. Most éppen Zsigó Róbert nyilatkozata igyekezett félrevezetni a közvéleményt a DK, egyéni nyugdíjszámláról szóló javaslatáról.

Visszataszító, amikor egy fideszes aggódik a nyugdíjakért. Bármelyikük teszi, olyan pártot képvisel, amelyik ellopott háromezer milliárd forintnyi magánnyugdíjat. Felélték százezrek, idős korukra tartogatott megtakarításait. Az Orbán-kormány idején rosszabbul élnek az idős emberek. Nőttek a rezsiköltségek és az élelmiszerárak, zuhant az életszínvonal.

A Demokratikus Koalíció javaslata, hogy kellő járulékfizetés után 55 éves kor felett bárki megfontolhatja nyugdíjba vonulását, idősek százezreit mentheti meg a munkájuk esetleges elvesztése esetén rájuk váró szegénységtól, a szociális segélyből való tengődéstől. Hadd jegyezzük meg, a Fidesz korábban maga is az egyéni számlák hívének mutatta magát, de szakmai és politikai kompetenciája is hiányzott a megvalósításhoz. Helyette a lopást választották.

A DK azt is vállalja, hogy az Orbánék által ellopott magánnyugdíjpénzeket jóváírja ezeken a saját számlákon. Az einstandolással ugyanis az Orbán-kormány nem csak lopott, hanem megsértette a magántulajdon szentségét is. A DK által kínált javaslat átláthatóvá teszi a rendszert, tervezhetővé válik az emberek jövője.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus KoalĂ­ciĂł

Forrás: dkp.hu

Vissza...