Nooormális?

2013-12-05 18:36:03

Lovas István az ukránoknak: ne gyertek az EU-ba!

Le akarja beszélni az uniós csatlakozásról a kijevi kormány ellen napok óta tüntető ukránokat Lovas István brüsszeli tudósító. 

Mint fogalmaz, „Magyarország 10 milliós állam, de több mint 400 ezer gyermek éhezik”. Hozzáteszi, ő ugyan Brüsszelben él, de magyar honfitársai „szenvednek”. „Tudjátok, mit kaptunk az EU-tól? Minden nap ezt (s a nyugati sajtóról beszélek) – ’Magyarország antiszemita, nincs demokrácia Magyarrországon’. Most meg Martin Schulz, az Európai parlament elnöke nyilatkozatot tett közzé, felszólítva az ukrán hatóságokat, ne alkalmazzanak erőszakot a tüntetőkkel szemben” – írja Lovas.

A szerző kifejti, mindeközben 2006-ban a magyar rendőrség „kilőtte az emberek szemét, megvakítva őket”. Lovas hozzátette, az EP elnökéhez hasonló tartalmú közleményt adott ki Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár Ukrajnáról. Amikor felhívta az Észak-Atlanti Szövetség főtitkára, illetve Schulz hivatalát, nagyon idegesek lettek, amikor azt tudakolta, miért alkalmaznak „kettős mércét”. Ezért a brüsszeli tudósító felszólította az ukránokat, ne törekedjenek az EU-ba, mert megbánják.

Ukrajnában november vége óta tüntetnek az uniópárti erők, mivel Viktor Janukovics elnök úgy döntött, hogy nem akarja aláírni az Unióval a társulási egyezményt, amely az első lépés lett volna az unós tagság felé. Janukovics inkább Moszkvával szeretné szorosabbra von ni a viszonyt.

(Lovas István levelét, amely a mandiner.hu-n jelent meg, idekattintva olvashatja el.)

Forrás: Népszava

Vissza...