Úrjövet

2013-12-01 19:29:06

Kedves Veszprémiek! Veszprém megyeiek!

Ma Advent első vasárnapja van. Ma sokan gyújtották meg az első gyertyát az adventi koszorún és már csak három gyertyát kell meggyújtaniuk, hogy itt legyen az az ünnep, ami minden ember életében a legszebb, a legszentebb és egy egész éven át a leginkább várt pillanat.

Igen a szeretet ünnepéről van szó. Arról az ünnepről, amikor családi körben örömmel öleljük át szeretteinket és minden formában azt igyekszünk jelezni, számunkra náluk nincs fontosabb ezen a világon. Sajnos sokan vannak, egyre többen, akik nem tudnak örömmel és boldog várakozással készülni arra az évről évre megismétlődő csodára, amikor a fény ismét legyőzi a sötétséget. Szomorúságunkra, ma, ebben az országban egyre több a nélkülöző. Hálát adhat a Mindenhatónak, aki e sorokat olvasva nincs közöttük. S ha most úgy érzi, enyhíteni akar egy kicsit a rászorultak gondjain, a következő segítséget kérjük Öntől.

 

December 8-án, december 15-én, december 22-én (vasárnaponként) gyűjtést szervezünk délelőtt 10 és 12 óra között a Kossuth utcai aluljáróban. Aki tartós élelmiszerrel, apró ajándéktárggyal, bármivel, ami nem romlandó és úgy gondolja, hogy segíthet vele az ünnepet egy kissé boldogabbá tenni egy rászoruló számára, átadhatja nekünk. Mi pedig a barátaimmal azt vállaljuk, hogy december 24-én (kedden) 10 órától 11 óráig, vagy amíg az Önök által összeadott tárgyak, tartós élelmiszerek ezt lehetővé teszik, átadjuk azok számára, akik eljönnek ekkor a Kossuth utcai aluljáróba és átveszik tőlünk az ismeretlen, de adakozó kedvű veszprémiek, Veszprém megyeiek ajándékait. (Igazolást senkitől sem kérünk. Azt gondoljuk, azok jönnek oda kérni, akik rászorulnak erre. A esetleg megmaradt élelmiszert, tárgyakat elvisszük a hajléktalan szállóra.) Hívjuk és várjuk Veszprém városának minden döntéshozóját ezen alkalmak bármelyikén, amikor jelenlétükkel segíthetnek a gyűjtésben és az összegyűjtött adományok átadásában is. Én mindegyik alkalommal ott leszek. Remélem sokan leszünk.

Katanics Sándor

Vissza...