Pető Péter: Hajrá, adócsalók!

2013-11-28 16:52:25

A Fidesz az a párt, amelyet nem zavar, ha politikai körökből védett megavállalatok – az adóhatóság tudtával – százszámra csalják el a milliárdokat, de lecsap azokra a szélhámosokra, akik Arial helyett, mondjuk, Verdana betűtípussal rögzítik a rezsiháború eredményeit.

Ezt üzeni az úgynevezett párt (értsd: az első befutott magyar startup cég) e heti munkája. Merthogy amíg a törvényhozás a számlák külalakjával bohóckodik, addig a narancssárgák képviselői nem vettek részt azon a bizottsági ülésen, amelyen – a fideszes távollét okozta határozatképtelenség miatt – nem hivatalosan hallgatták meg Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi munkatársát, aki feltárta, hogy az állami szervezet és a végrehajtó hatalom miként asszisztál a nagy cégeket is érintő milliárdos adócsalásokhoz.

Persze nagy meglepetést nem okozott a párt akciója, elvégre a szervezet már régen nem közcélokat szolgál, hanem magánérdekeket véd. (Ezúttal például Horváth azt közölte: Lázár János államtitkár és több képviselő tudott a most ismertetett problémáról.) Úgy tetszik, ez a magatartásforma elfogadott, s még csak pironkodni sem szokása a Fidesznek, ha éppen azon dolgozik, hogy a tízmillió polgár egyetlen részletet se tudjon meg arról, egyesek miként csapolják meg a közös kasszát. Elég elismételni, hogy Gyurcsány, elmúlt nyolc év, profit, bukott baloldal, és a legalább négymilliós békemenet máris üdvrivalgásban tör ki, elvégre nem a lopás, a korrupció meg a csalás az ellenfél, hanem Göndör képviselő és az ismeretlen uniós bürokrata.

Még az sem zavarja az ünneplő tömeget, hogy Balla frakcióigazgatónak sikerült azzal a bravúros indoklással előállnia, hogy tudniillik a volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, így az igazságot bűnvádi eljárásban kell tisztázni, ami az ügyészség feladata. Mármint ebben az esetben, mert Portik Tamás vagy Laborc Sándor ügye viszont politikusokra tartozik, hogy Tocsik Mártával most ne rémisztgessük az érdeklődő közönséget.

Nincs is ezzel baj, mivel a közvélemény-kutatások szerint e pártnak a legnagyobb a támogatottsága. A választani tudók többsége egyelőre nem hagyja oda a szervezetet, azaz nem talál különösebb kivetnivalót abban, ha a Fidesz minden eszközzel védi az átláthatatlanságot, s a korrupciót.

Ennek az egésznek pedig az a legfőbb tanulsága, hogy a hajléktalanok még nem értették meg a NER-t. Ha figyelnének az idő szavára, akkor nem a mínusz ötben közterületen való fekvéssel provokálnák a szisztémát, hanem egyik éjszaka elcsennék a Parlamentet és a Balatont. Akkor fogda helyett bársonyszék várna rájuk. Nem szólva arról, szegény Dopeman rapper mennyit kapott, mert azt énekelte, hogy megy lopni. Pedig itt nem dumálni kell, hanem zsebre vágni egy autópálya húsz kilométeres szakaszát. Igaz, a kormánypárt legalább szépen jelzi: olyan országot szeret, amilyenről Puzsér Róbert beszélni szokott. Olyat, ahol az adócsalással csajozni/pasizni lehet.

Elvégre Magyarország megújult.

Forrás: Nol.hu

Vissza...