Két levél

2013-11-08 17:52:05

Az elmúlt napokban levelet írtam Veszprém polgármesterének és a Polgármesteri Hivatalban a Városfejlesztési Iroda irodavezetőjének, Schmidt Istvánnak is. Most nincs más dolgom, mint türelmesen várni.

Tisztelt Polgármester úr!

Két nappal ezelőtt az alábbi levelet írtam Józsa Tamás kabinetfőnök úr számára.

Tisztelt Kabinetfőnök úr! A Kossuth utcai pavilonok telepítésével kapcsolatos pályázati kiírást megismerve (http://www.vkszrt.hu/media/hirek/files/PDOKpavilon_1.pdf) arról szeretnék ezúton tájékozódni, hogy miként zárult az önkormányzat által kiírt pályázat. Úgy tudom ezzel kapcsolatosan elkészült a Tulajdonosi Bizottság számára egy előterjesztés is, amit mint a város képviselője szeretnék megismerni. Tisztelettel kérem kabinetfőnök urat arra, hogy az előterjesztést számomra megküldeni szíveskedjen.

Tisztelettel: Katanics Sándor

Erre a levelemre a mai napon ezt válaszolta a kabinetfőnök úr:

Tisztelt Képviselő úr, szíves kérésére válaszul ez úton tájékoztatok, hogy a lentebbi levél tárgyában nem készült előterjesztésre alkalmas anyag. A VKSZ Zrt. honlapján szereplő pályázati kiírás a korábban meghozott döntés alapján a ma is hatályos feltételeket tükrözi,

tisztelettel,

Józsa Tamás
kabinetfőnök, csoportvezető

Arra kérem polgármester urat, hogy szíveskedjen arra válaszolni, hogy a pályázatban kiírt feltételeknek megfelelően a megadott határidőig hányan pályáztak, mely pavilonokra érkezett sikeres pályázat és melyekre nem? Szeretném azt is tudni, hogy változtak-e a pályázati feltételek és ha igen, pontosan hogyan?

Tisztelettel várom válaszát!

Katanics Sándor

Veszprém, 2013. november 6.

Tisztelt Irodavezető úr! Kedves István!

Az elmúlt napokban a Kossuth utcán arra lettem figyelmes, hogy százszámra láthatóak a járólapok között olyan gránitlapok, amelyeken egy kvarcit réteg is észlelhető a felületen. Igazán jól ezek a csíkok akkor láthatóak, amikor esik az eső és vizes a lapok felülete. (Csatolok fotót is a levelemhez.) Amellett, hogy ez a látvány egyáltalán nem szép (esztétikai hiba), az is felvetődött bennem, hogy a lapok gyorsabb elhasználódását is okozhatják majd. Félő, hogy ezek mentén a rétegek mentén a lapok gyorsabban eltörnek terhelés alatt. Szeretném tudni, hogy ezek az aggályaim egy szakember véleménye alapján mennyire megalapozottak. Olvastam a napokban azt is a hírekben, hogy az eddigiektől eltérően a téli síkosságmentesítése ennek az Kossuth utcai felújított szakasznak másféle módon kell, hogy megtörténjen, Kőzúzalékkal nem lehet már a csúszásveszélyt megakadályozni, csupán kvarchomokkal. S azt is hallottam, hogy a VKSZ Zrt. az eddigiektől eltérő módon, más gépekkel tudja majd a hóeltakarítást végezni ezen a területen.

Mint Veszprém Megyei Jogú Város egyik képviselője és polgára szeretnék ebben a kérdésben tisztán látni.

Az alábbi kérdésekre kérek választ nagy tisztelettel:

  1. Milyen minőségű gránitlapokkal lett lefedve a Kossuth utca és az ehhez kapcsolódó területek? Ezek a gránitlapok természetes módon létrejövő gránittömbökből kerültek kivágásra, vagy mesterséges körülmények között, műgyantával kötött gránitporból és zúzalékból lettek-e előállítva?

  2. Milyen garancia van a lerakott lapok tartósságára?

  3. A beruházás költségeiből mekkora összeget tett ki ezeknek a lapoknak a beszerzése és lerakása?

  4. Van-e előzetes számítás arra, hogy a megváltozott feltételek alapján a tisztán tartása és a síkosságmentesítése ennek a felületnek évről-évre mekkora összegbe kerül Veszprém városának?

  5. A Kihelyezett padok és hulladékgyűjtő edények honnan kerültek beszerzésre és mekkora összegbe kerültek?

  6. A következő költségvetési érvre mekkora összeggel kalkuláltok az adott terület karbantartási költségeinek megteremtése érdekében?

Várom mielőbbi válaszotokat!

Tisztelettel: Katanics Sándor

Vissza...