Most akkor mennyi?

2013-11-06 19:12:36

Mármint hány parkolóhelyet sikerült uniós források felhasználásával- pontosabban több mint 500 millió Ft-elköltésével- kialakítani a Bagolyvár úton? Egy olyan területen, ahol eddig is gond volt ennek a zsákszerű parkolózónának a használata bizonyos időintervallumokban.

Nem azért elsősorban, mert nem volt elég férőhely a belváros közelében, sokkal inkább azért, mert a Jutasi út felé lehet jószerével egyedül elhagyni a területet (rutinosabbak ismerik a Buhim utca felé a menekülőútvonalat). A piac és a buszpályaudvar előtti kijáraton át a közlekedést jelzőlámpa segíti. Délután 4 órától fél hatig néha 10 -15 perces várakozásra is szükség van, ahhoz, hogy a területről ki lehessen hajtani.

No, ide építtetett egy ma már korszerűtlen struktúrájú un. lemezparkolóházat Veszprém Fideszes városvezetése uniós forrásokból a belvárosi rehabilitáció részeként. Ha nem épült volna meg ez a parkolóház, abba az egész belvárosi rehabilitáció, a maga közel 1800 millió forintos költségvetésével együtt bukik bele. Sokáig hülyítették azzal a veszprémieket, hogy a Vas Gereben utcai parkolóház is megépül. Már májusban tudni lehetett, hogy nem fog elkészülni, de ennek ellenére a polgármester még akkor is nyilatkozott erről pozitívan, amikor már mindenki számára ismert volt, hogy ez a beruházás elúszott. Sajnos a Bagolyvár úti nem. Jó nagy késéssel álltak hozzá, a nyár elején és nem tudták befejezni a megígért határidőre, ami szeptember 30-a volt. Igaz egy éve Brányi alpolgármester asszony, még arról beszélt, hogy 2013 áprilisában készen lesz, mert ez az utolsó határidő. Most november 6-án sincs még kész, folynak még mindig a kivitelezési munkálatok. A Pro Veszprém Kft. honlapján még mindig az az információ szerepel, amely szerint 255 férőhelyes lesz a parkolóház. Ehhez képest- miután a megvalósítást ígérő konzorciumi partnerrel együtt megbukott a Győzike dizájnos változat-az új 2011 októberében sürgősséggel tárgyalt előterjesztésben egy a VKSZ Zrt. által sebtében létrehozott cég „ajánlata” alapján olyan terv bontakozott ki, amiben már csupán 132 férőhelyről beszéltek. Ez ahhoz képest igen vérszegény eredmény 500 millióért, hogy eddig is közel 100 férőhelyes volt az a parkolásra alkalmas terület, ahol most megépült ez a lemezparkolóház.

A nyár és az építkezés folyamán többször nyilatkoztak az illetékesek és most 190 férőhelyről és három szintről beszélnek. Nem tudom mennyire lehet őket komolyan venni. Ha végre átadják a lemezparkolóházat, bizonyára sokan leszünk, akik szemrevételezzük.

Vissza...