65 ezer mƱszaki ellenƑr

2013-11-05 19:30:41

A polgĂĄrmester szerint "65 ezer mƱszaki ellenƑr mƱködik közre" a beruhĂĄzĂĄs sorĂĄn, s a kivitelezƑ sem engedheti meg magĂĄnak, hogy VeszprĂ©m belvĂĄrosĂĄban olyan munkĂĄt vĂ©gezzen, ami utĂĄn csak kritikĂĄt kap. Ez a hĂ­r mĂ©g 2013 nyarĂĄn jelent meg. 

Ami azt illeti, Ă©n most jelzem, vĂĄllalom a 65 ezer mƱszaki ellenƑr egyikĂ©nek szerepĂ©t. Egyik kedves barĂĄtom jelezte, nĂ©zzem mĂĄr meg, mikĂ©nt mutat az esƑben a belvĂĄrost borĂ­tĂł (kĂ­nai) grĂĄnit. Azt vĂ©lte felfedezni, hogy sok lap törött Ă©s azokat megreparĂĄlva, összeragasztva helyeztĂ©k el a 20 ezer nĂ©gyzetmĂ©ternyi összfelĂŒleten. Leesett az ĂĄllam, amikor ma dĂ©lutĂĄn az esƑben vĂ©gigsĂ©tĂĄltam a Kossuth utcĂĄn. A vizes kƑfelĂŒleten, lapok szĂĄzain lĂĄthatĂł egy "Ă©rdekes fehĂ©r” csĂ­k. Olyan, mintha egy munkagĂ©p karcolta volna össze Ƒket. Gyorsan megkĂ©rdeztem egy hozzĂĄĂ©rtƑt a Hivatalban, mit is jelent mindez. Ɛ azt mondta, nem repedĂ©sek ezek, amit valamifĂ©le idegen anyaggal prĂłbĂĄltak eltĂŒntetni, csupĂĄn olyan rĂ©tegzƑdĂ©sek a grĂĄnittömbben, amelyek a grĂĄnittömbök "tĂ©glĂĄkkĂĄ" darabolĂĄsakor mutatnak ilyen kĂ©pet.
Tudom, Ă©n egy igazĂĄn szƑrszĂĄlhasogatĂł tĂ­pus vagyok, de ezek utĂĄn szeretnĂ©m nagyon tudni, ez lenne az "elsƑ osztĂĄlyĂș" anyag? Vagy ez csupĂĄn a „fapados” minƑsĂ©g. S mĂ©g jobban Ă©rdekelne, mennyit fizettĂŒnk mindezĂ©rt. SilĂĄny ĂĄruĂ©rt az elsƑ osztĂĄly ĂĄrĂĄt, vagy fordĂ­tva. MĂ©g ha uniĂłs pĂ©nzrƑl is van szĂł, szeretnĂ©m tudni, törtĂ©nt-e itt nĂ©mi ĂĄtverĂ©s. Mert az uniĂłs pĂ©nz is adĂłfizetƑk pĂ©nze. Így a miĂ©nk is. No, megkĂ©rdezzĂŒk errƑl a polgĂĄrmestert hamarosan. S örĂŒlnĂ©k, ha a sajtĂł munkatĂĄrsai is fogĂ©konyak lennĂ©nek a tĂ©ma irĂĄnt. ElvĂ©gre Ƒk is ott vannak a „65 ezer mƱszaki ellenƑr” között.

65 ezer mƱszaki ellenƑr figyeli a munkĂĄt

 

Vissza...