A plébános véleménye a meghatározó?

2013-10-27 04:00:00

Úgy tűnik, hiába állt ki Holczer Gábor, a kiváló munkát végző városlődi iskolaigazgató mellett Városlőd, Csehbánya, Farkasgyepű és Bakonyjákó polgármestere. Hiába volt a civil szervezetek megmozdulása és hiába akarta az összes megkérdezett szervezet, mint véleményalkotó újra az intézmény igazgatójának Holczer Gábort, egy-két magánlevél elég volt ahhoz, hogy indoklást nyilvánosan nem adva megvonják a volt iskolaigazgatótól a bizalmat.

Az ügyben az a legkínosabb, hogy ez a forma az ötvenes évek döntési mechanizmusát idézi vissza. Azokat az időket, amikor pár rágalmazó célt ért és megfúrta azt, aki egyébként a környezete szeretetét és tiszteletét méltán vívta ki.

Ha elolvassa a Napló- online-on megjelent írást, Önnek is fel fog tűnni, sem a KLIK, sem a EMMI nem merte nyíltan vállalni, amit tettek. Döbbenetes, hogy Hoffmann Rózsa is csak a Parlament folyosóján és nem a nyilvános ülésen és a jegyzőkönyvben is rögzíthető módon mondta el, mi volt a bizalom megvonásának a valódi oka. Több, mint elgondolkodtató, hogy a település plébánosa lobbizik azért a valakiért, aki ma a volt igazgató helyén ül, igaz egyelőre csak megbízott intézményvezetőként. Érdemes elolvasni az ügyet bátran a felszínre hozó írást az átlátszóoktatás.hu blogról is.

Vissza...