Egy hete történt: Példát mutattak a társadalomnak

2013-10-25 17:31:23

A Világos Veszprémért mozgalom tagjai a szegénység elleni küzdelem világnapjához kapcsolódva egy éjszakát a szabadban töltöttek Veszprémben. A tapasztalatokról Katanics Sándort kérdeztük a helyszínen.

Október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja, ez a nap minden ENSZ tagország és kormány számára feladatot ad, próbálja felhívni a társadalom figyelmét az elesettekre, a hátrányos helyzetűekre, azokra, akik hajléktalanná válnak - mondta el érdeklődésünkre a kezdeményezés apropóját Katanics Sándor, a Világos Veszprémért mozgalom tagja, a Demokratikus Koalíció veszprémi képviselője. A közelmúltban tartott esemény kapcsán hangsúlyozta, a jelenlegi törénykezési gyakorlat sajnos olyan irányba fordult, amelynek eredményeként ma már azok, akik az utcára szorulnak, adott esetben pénzbírsággal, börtönbüntetéssel fenyegetik.

A Szilágyi Lackó Utcagalériában összegyűlt szimpatizánsok, meghívott vendégek egy éjszakát töltöttek a szabadban, ezzel is példát mutatva és jelezve a társadalom felé, sokkal szolidálisabbnak kell lenni azokkal szemben, akik olyan élethelyzetbe kerültek, hogy nehezen tudnak gondoskodni magukról.

Az éjszaka folyamán több egyház is képviseltette magát, a szegénységről elmélkedtek, valamint a hajléktalan-ellátásról beszélgettek, de több hajléktalan is ellátogatott a helyszínre, illetve egy olyan házaspár is, akik korábban nyolc évig az utcán éltek, de ma már vissza találtak a társadalomba, lakással rendelkeznek.

Az aluljáróban összegyűltek éjfélkor megemlékeztek Szilágyi Lackóról is, aki most lenne 47 éves, s maga is nehéz, nélkülöző életet élt.

Forrás: Vehir.hu

Vissza...