Veszprémben rend van

2013-09-30 19:23:45

Ha nem is két hét leforgása alatt, de azért rend lett ebben az országban. Anyám a napokban tanúként hallgatták meg. Még jó, hogy nem gyanúsítottként. Amikor megjelent a belvárosi kis lakása ajtaja előtt a két rendőr, nem is tudta felfogni pontosan, miről is van szó.

Kilépve a lakása ajtaja elé, kérte igazolják magukat a hozzá bekopogók, akik erre a jelvényükre mutattak. (Hmmm.) Aztán arra kérték illedelmesen, hadd menjenek be a lakásába. Ne tessék megijedni, tényleg azok voltak, akiknek kiadták magukat.

Azért keresték fel a 77 éves édesanyámat, hogy meghallgassák, milyen a viszonya a ház egy másik lakójához. Az ugyanis úgy ítélte meg, anyám is a lehetséges elkövetők között van. Képes volt felmenni a lift nélküli ház negyedik emeletére, hogy a kulcslyukát egy pillanatragasztóval beragasztózza. Így akadályozva meg őt abban, hogy bejusson a lakásába.

Szegénykémnek már az is nehézséget okoz, hogy az első emeletig-ahol lakik- feljusson. Három évvel ezelőtt kicserélték az egyik szívbillentyűjét és hát nem lett tőle sokkal fürgébb. (Bocsánat mama!)

Most meg kétségbeesetten azt kell magyarázza a rendőröknek, neki nincs pillanatragasztója! Még a szekrényfiókot is kihúzta, s megmutatta, neki semmiféle szerszámja sincs arra, hogy ilyesmit el tudjon követni.

No, aludjon nyugodtam mindenki! A rend őrei résen vannak. Mint kiderült, még jó néhányan vannak a Cserháton, akiket ugyanígy, nem gyanúsítottként, csupán tanúként meghallgattak.

Mert itt még egy „rémálom” sem maradhat kivizsgálatlan. Veszprém nem véletlenül lett a napokban a legbiztonságosabb a megyei jogú városok sorában.

Vissza...