Mesterházy Orbán kottájából játszik

2013-09-28 18:30:15

A Demokratikus Koalíció elképesztőnek tartja az MSZP által a rezsicsökkentés tárgyában benyújtott alaptörvény-módosítást, hiszen az két értelemben is a Fidesz logikáját követi.

A szocialisták a Fidesz „rezsicsökkentési” demagógiájára, amely üveggyöngyöket szór az embereknek, és tudatosan ellehetetleníti a szolgáltató cégeket, hogy olcsón utána rájuk tehesse a kezét, rálicitál azzal, hogy kevesli azt. Ezzel pedig megerősíti a Fidesz demagógiáját. Azzal is a Fideszt támogatja, hogy a Fidesz immár következetes gyakorlatára, hogy a maga gazdaság- és társadalompolitikai törekvéseit a maga Alaptörvényébe írja be, azzal válaszol,  hogy szintén az Alaptörvénybe próbálja beírni a maguk gazdaság- és társadalompolitikai törekvéseit. A közszolgáltatások igénybevételéhez fűződő kedvezmények szabályozása normális országban nem tartozhat alkotmányba vagy alaptörvénybe.

És egyáltalán: már azzal is a Fideszt erősíti bármely ellenzéki párt – akár Mesterházy, akár Schiffer pártja –, ha azzal legitimálja a Fidesz alaptörvényét, hogy módosító javaslatokat nyújt be hozzá. Azt a benyomást kelti ugyanis a közvéleményben, hogy rendben van, ha a kormányzás körébe tartozó kérdések rögzítik az alkotmányban vagy alaptörvényben.

A Demokratikus Koalíció az Országgyűlésben sem fogja támogatni Mesterházyék alaptörvény-módosító kezdeményezését. Nemcsak Orbántól vesszük rossz néven, ha hülyének nézi a választókat, de másoktól is.

Bauer Tamás,
a DK alelnöke

Vissza...