Sehol az emberség

2013-09-18 04:02:16

Lassan fél nap eltelik, hogy Gyurcsány Ferencet, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnökét, az utolsó baloldali politikust, aki választást nyert a demokratáknak, megütötte és leköpte a nyilas csürhe. Lassan eltelik fél nap és az MSZP-Együtt-PM hallgat.

Ha úgy tetszik, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon néma maradt. Schmuck Andor közleményt adott ki, Kuncze Gábor pedig személyes találkozáson fejezte ki szolidaritását Gyurcsány Ferenccel. A sukorói feljelentő, Schiffer András sem szólt egy szót sem, de tőle senki nem is várt mást. Létezik, hogy ennyire nincs már emberi tisztesség, becsület, együttérzés? Előfordulhat, hogy Mesterházy Attila, aki államtitkára volt Gyurcsány Ferenc sportminiszternek, majd frakcióvezető-helyettes, amikor Gyurcsány miniszterelnök, és mégsem jön ki egy mondat a száján? Mit gondoljon az ember Bajnai Gordonról, akiből Gyurcsány csinált politikust, tett meg többszörös miniszternek, akinek aztán átadta a kormányzást, és a harmadik - utóbb már Bajnai renoméját erősítő - válságkezelő csomagot - és aki most szintén hallgat?

 Ennyire gyűlölitek azt az embert, aki pályafutásotok egy pontján előmeneteleteket segítette? És Ti, akik ott ültök az MSZP-frakcióban, a Gyurcsány-kormány egykori miniszterei és államtitkárai, nem jut eszetekbe semmi? Vagy már nincs meg a telefonszáma? Ez lenne a nagyvonalú, visszautasíthatatlan ajánlat, amelyet Orbán Viktornak kínáltok fel? Hogy burkolózhat hallgatásba az az ember is, aki a valótlanságot úgy próbálta hitelessé tenni, hogy "Gyurcsány Ferenc barátom" kifejezést használt?... 

És csodálkozunk, ha Orbán magabiztos? Ha a kormányváltást akaró milliók elfordulnak csalódottságukban? Hogy lesz ebből ellenzéki megállapodás akár az utolsó pillanatban, ha az derül ki: Gyurcsány a nagyobb ellenfél, és nem Orbán? És ha Veletek történik majd bármi hasonló a kampányban, számítotok a DK szolidaritására? Számíthattok. Mert a DK ilyen. Ti meg...  Nagyon szomorú a helyzet.

Forrás: Hirhatár

 

Vissza...