Megtéveszti a választókat az MSZP és az Együtt-PM

2013-09-16 18:40:45

Tovább folytatja az MSZP és az Együtt-PM a többi demokratikus párt kiszorítását a kampányból. A Facebook-on és egyéni körzetekben közzétett szórólapokon úgy hirdetik a jelöljeiket, mint a "demokratikus baloldal közös jelöltje." Lehet, hogy ez a csalás nem jogi kategória, de mindenképpen morális és politikai gondokat vet fel.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon bejelentette, hogy a 106 egyéni választókörzetben 75 helyen az MSZP, 31 helyen az Együtt-PM állíthat jelöltet, akivel szemben a másik párt nem állít versenytársat. Ettől függetlenül ez nem azt jelenti, hogy ők minden demokratikus erő közös jelöltjei, csupán egy pártot, az őket jelölő pártot képviselik.

Ez a csúsztatás azt feltételezi, hogy az MSZP és az Együtt-PM a többi pártot nem tekinti a demokratikus erők részének. Sem a Demokratikus Koalíciót, sem a szociáldemokratákat, sem a liberális formációkat, sem Bokros Lajos csapatát, sem az LMP-t. Ezek a pártok mind indulni kívánnak a választáson, és ahhoz, hogy listát állítsanak, muszáj lesz ütközniük legalább 27 helyen a két, a többi szervezetet kirekesztő párt jelöltjeivel.

A DK október 12-ei kongresszusára állítja össze 106 jelöltjét, megkezdte a kiválasztást az LMP is.

(pe)

Forrás: Hirhatar.hu

Vissza...