Kötelező mobilparkolás Veszprémben?

2013-08-29 16:49:38

Tisztelt Jegyző Úr! Azt olvastam a Veszprémi 7 Nap legutóbbi, 2013. augusztus 24-én megjelent számában, hogy abban az esetben, ha a parkolóautomaták nem működnek a parkolóban, akkor mobilparkolást kell indítani.

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. tájékoztatója az 5. oldalon „Mit tegyek, ha nem működik a parkolóautomata?” címmel olvasható. Ebben a tájékoztatóban olyan információ viszont nem található, hogy ez a felhívás jogszabályon alapul-e, vagy az csak a szolgáltató elvárása. Az önkormányzatnak a parkolás szabályait tartalmazó rendelete változott meg az elmúlt időszakban, és csak én voltam figyelmetlen, hogy azt nem vettem észre, vagy magasabb jogszabály teszi azt lehetővé, hogy egy ilyen hirdetés, figyelemfelhívás jogszabályi hivatkozás nélkül is elegendő arra, hogy aki ezt a változást valamilyen ok miatt nem veszi észre, és nem a leírtak szerint cselekszik, akkor azt jogszerűen meg is büntethessék?

Tisztelettel kérem, segítsen abban, hogy ebben a kérdéskörben mielőbb tisztán láthassak!

Veszprém, 2013. augusztus 26.

Katanics Sándor

A jegyző úr gyorsan válaszolt:

Íme a lényeg: 

A VKSZ Zrt. megjelentetett hirdetménye pontatlan és jogilag nem helytálló. Ezt jeleztem a társaság felé és helyesbítést javasoltam. Amennyiben a parkoló automata nem működik, az ügyfél (mint szerződő fél) sem jogszabály, sem a szolgáltató egyéb elvárása alapján nem kötelezhető másik díjfizetési eszköz alkalmazására.

Azóta levélben kerestem meg Göttlinger vezérigazgató urat is!

Amint megkapom a választ, azt is közzéteszem. 

Köszönet azoknak, akik meg merik írni a Facebookon az általuk észlelt problémákat. Egy kedves ismerősöm háborgása miatt figyeltem fel én is erre a helyi gondra.

Vissza...