A tárcánál újra hallgatnak Keszei apukára

2013-08-26 17:05:55

Ugye emlékeznek még arra, ki akart "bekukkantani" a pedagógusok hálószobájába? „A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy erkölcstan tantárgy oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni.

A szervezet állásfoglalásában ezen kritériumoknak megfelelő pedagógusként említi azokat, akik példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban és legalább egy, házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak). Erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek szexfilmeket. A szervezet szerint az általános iskolákban az erkölcstan tantárgyat oktató pedagógus életviteléről alapos környezettanulmányt kell készíteni, és nem elég a módszertani, elméleti felkészültség, illetve a gyorstalpaló továbbképzési tanfolyamok elvégzése. Az állami fenntartású iskolák 1. és az 5. évfolyamain szeptemberben induló hit- és erkölcstanoktatás kötelező tanórai foglalkozás, ezért elengedhetetlen, hogy a tanfelügyelet kiterjedjen az egyházak által alkalmazott hittantanárok pedagógiai-szakmai ellenőrzésére is.” (forrás: Nol.hu)

2013 februárjában ebből jó nagy botrány dagadt! Keszei apuka élő adásban Kálmán Olga harcos fellépésére végül is kapitulált. S a történet a feledés jótékony homályába merült mára.

Most a dehir.hu hírei alapján úgy tűnik, Keszei Sándor főszülőnek az osztályfőnökökkel gyűlik meg a baja. Szülőkre hivatkozva az államtitkárság az utolsó pillanatokban beavatkozva elrendelte, hogy a tankönyvek kiosztására csak szeptember 2-án az első tanítási napon kerülhet sor. Sok iskolában eddig az volt a gyakorlat, hogy egy a tankönyvek rendelését vállalkozásban intéző személy az első tanítási napot megelőző héten előre tervezett rendben, osztályokra, csoportokra bontva, szinte percek alatt osztotta ki azt. Állítólag emiatt túl sok volt a szülői panasz. Sokan sérelmezték, hogy külön kell beutazni, vagy elmenni az iskolába csupán a tankönyvek átvétele miatt. Most majd az osztályfőnökök pluszteherként, nyilvánvalóan kaotikusabb módon oszthatják ki a könyveket az első tanítási napon. Amikor lesz párhuzamosan millió más elvégzendő adminisztrációs feladatuk is a tanulókkal.  Engem csak azt képeszt el, hogy akkor miért nem számított a fehér csekkek befizetésének módjára érkező sok-sok szülői panasz? Emiatt a szülőknek nem kellett megtenni külön utakat? Mint kiderült utalvánnyal vagy cafeteriakártyával csak nagyobb városokban tudták befizetni a csekkeket. (S arról már szót se ejtsünk, hogy első ízben történt, amikor jó előre kérték el azért a pénzt, amiért még meg sem kapták azt, amit a csekkek befizetésekor valójában megvásároltak.)

Az MSZOE és Keszei Sándor az utóbbi napokban más kérdésekben is aktivizálta magát. Kezdeményezte az iskolai szervezésű programok pénzügyi hátterének vizsgálatát.

"Petícióval fordult a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik), sürgetve, hogy vizsgálja felül az általa fenntartott iskolák pénzgyűjtő, "pénzbehajtó tevékenységét", és utasítsa az intézményvezetőket az illegális pénzkövetelések azonnali megszüntetésére." Ha felülnek neki, vége az iskolai szervezésű színházlátogatásoknak, a tanulmányi kirándulásoknak. Ezzel a témával foglalkozik a HVG.hu is ebben az írásában.

Vissza...