Veszprémben is megtörténhetett volna?

2013-08-26 13:14:28

Erőszak: Szombathelyen karnevált vertek szét a rendőrök

A földön húzták végig az utcazenészeket, mert "nem fizettek helypénzt". A Savaria Karnevál látogatói között évek óta megszokott már, hogy az utcán járva lépten-nyomon mutatványosokba, dobosokba, tűzfújókba botlanak a napnak bármelyik szakában.

Rögtönzött tűzfújó-bemutatókat, kardot csörtetve vonuló légiósokat, dobosokat vagy régi puskákat elsütő hagyományőrzőket is szívesen nézik az emberek.

Idén szombat éjjel is hasonló, "instant" kongadob-koncert kerekedett a Borok utcájában az ott lévő emberek nagy örömére. A járókelők táncra perdültek, pillanatok alatt sok tucatnyi ember vette körül a dobosokat és kapcsolódott be a produkcióba. Nem volt máshogy most sem, mint ezelőtt már megszámlálhatatlan alkalommal korábban is - írja a Nyugat.hu, amely videót is készített a rendőri fellépésről.

Egyszer csak valaki felszólította a dobosokat, hogy azonnal hagyják abba amit csinálnak, ugyanis ők nem fizettek helypénzt, úgyhogy nem is játszhatnak itt. A dolgot akkor kezdte mindenki komolyan venni, amikor vagy kéttucatnyi rendőr és biztonsági őr jelent meg a helyszínen, akik benyomultak a tömegbe, kiemelték a zenélőket és a videóban jól látható módon vetettek véget a bulinak. A földön végighúzott lány és a segítségére siető, gumibottal agyba-főbe vert, majd megbilincselt emberek látványát senki nem felejti el.

Érdekesség, hogy ugyanezen a napon a Hősök terén a betiltott Magyar Gárda alapítására emlékeztek zavartalanul a különböző utódszervezetek. A rendőrség itt nem avatkozott közbe.

Forrás:Hvg.hu

Vissza...