Kié lesz a felelősség?

2013-08-24 15:36:29

Azt hiszem, ezek a derék ellenzéki politikusok hihetetlen tévedésben vannak. Ők ugyanis láthatólag azt képzelik, hogy napjaink kérdése az, hogy kié lesz a miniszterelnöki poszt a soron következő választások után, holott az egyik kérdés nem ez, hanem az, hogy kié lesz a felelősség?

Ehhez kapcsolódik a második tévedésük, ugyanis azt is képzelik, amikor éjjel álmatlanul forgolódnak, hogy legrosszabb esetben az lesz a kérdés, hogy kié lesz a felelősség az elveszített választásokért, holott a kérdés úgy merül fel, hogy kié lesz a felelősség a teljes magyar baloldal sírbalökéséért, a liberalizmus maradékának megsemmisítéséért, az egész magyar baloldali örökség, a baloldali értékek szélbeszórásáért. Pedig nem kellene sokat töprenkedniük, elég lenne, ha tükörbe néznének, és ha már úgyis szembetalálkoztak a képükkel, akkor talán lazán szembe is köphetnék magukat.

Ami itt folyik, az gyalázat, a magyar ellenzék szégyene, a legócskább kofatempókkal előadott alkudozás a mi bőrünkre, gyermekeink és unokáink jövőjére, meggyalázása az idősebb generációk múltjának, maga a megtestesült szégyen. A hiéna itt büdösödik a kertek alján, körülötte a csatlós sakálok már olyan kövérek, mint a disznók, a nép fél és nyomorog, miközben ez a két felelőtlen alak nyugodtan iszogat a mellesleg rajtuk igen jókat kacagó hiéna bőrére.
Meg ötletelnek. Előválasztások, meg az adott körzetben regisztrált választók szavazatai az alkudozó pártok helyiségeiben, vagy kampánygyűlései után – hát hol élnek ezek az emberek? Tegnap megtudhattuk, hogy egy országos szervezet felelős tisztségviselői nem merték vállalni nevüket, a szavazatokat is azonnal megsemmisítették, nehogy retorzió érhessen valakit, és akkor elvárnák az önkormányzati kistisztviselőtől vagy a CBA pénztárosától, csemegepultban álló alkalmazottjától, akinek létkérdés a munkahely, hogy egy oroszlán-bátorsággal vállalja fel véleményét a teljes nyilvánosság előtt? Mert – jobb, ha végre már megtudják – ebben az országban már azzal is kockázatot vállal az állampolgár, ha részt vesz egy ellenzéki gyűlésen, és ez hatványozottan igaz falun, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol nem lehet arctalanná válni a tömegben. Végtelenül sajnálom, mert lehetett volna ez másként is, de mára olyan helyzet alakult ki, hogy ez a két ember elveszítette a hitelét és alkalmatlanná vált egy széles összefogáson alapuló választási szövetség vezetésére, mert működésükkel egyetlen dolgot értek csak el: megvalósították Orbán Viktor legmerészebb álmát, odaterelték a magyar baloldalt saját, önmaga ásta  sírja szélére ezzel a kisszerű, buta, sehova sem vezető taktikázással.

Az biztos, hogy mára olyan helyzet alakult ki, hogy a két politikus sajátjuknak vélt szekértáborokkal rendelkezik, melynek elkötelezett tagjai - bármelyikük is kerüljön ki győztesen a jelenlegi ostoba helyzetből - nem fognak a másik tábor jelöltjére szavazni, inkább – megnyugtatgatva saját lelküket – nem fognak elmenni szavazni, akaratuk ellenére így szavazva a nemzetvesztő Orbánra. Ebből a szituációból már nem lehet a jelenlegi vezetők egyikével sem jól kijönni, egyedüli megoldás az azonnali közös újratervezés, új jelölt választása az összefogás vezetésére, minden körzetben az összefogás jelöltjének megnevezése és támogatása. Ehhez persze kell egy párt is, merthogy a választásokon pártok indulhatnak, de ez a párt nem lehet egyetlen jelenlegi párt sem, csak egy olyan, amelyik még nem végzett tevékenységet és azonnal átalakítható választási párttá, melynek egyetlen célja van: a jelenlegi rendszer megdöntése, a jogállam azonnali helyreállítása, az egyszemélyi uralom azonnali felszámolása, és tisztességes, demokratikus választások előkészítése két éven belül. Nem kell ennél több, a gazdaság élére szakember kell, az meg van azért, csak valami véletlen folytán nem Matolcsynak hívják. A pártok tagjainak fel kell mérniük a helyzetet és ennek megfelelően felelősséggel kell dönteniük, ez a Szocialista Párt tagjainak nem könnyű, az Együtt-PM tagsága viszont megtarthatja országos kongresszusát bármelyik körúti presszó mosdójában, ők hamar képesek döntésre jutni.

A baloldali politikai elit csúfosan leszerepelt, ezt kellene végre felismerniük azoknak, akik nem politikai pozíciókért politizálnak, hanem csak demokratikus elkötelezettségből tüntetnek, szórólapoznak, ötletelnek, beszélgetnek, győzködnek másokat, mert minden nap, minden megnyilatkozásukkal rútul becsapják őket! Manipulálgatják őket butaságokkal, bebeszélik nekik, hogy civilnek lenni önmagában is érték, pedig hát dehogy érték, csak állapot – érték demokratának lenni, például. Bebeszélik nekik, hogy az „elmúttnyócév” szégyellnivaló, hogy ma jobban élnek, mint akkor, mikor még nem egy elmekórtani eset terelgette kifelé az országot az Unióból, amikor még nem rabolta meg az állam saját polgárait azért, hogy a hatalmon levő párt korifeusait meg a Családot fizesse ki belőle, amikor még szabadon, egzisztenciális kockázat nélkül lehetett véleményt nyilvánítani ebben az országban. Rá kellene kényszeríteniük pártjaik vezetőit az ésszerű magatartásra, azoknak meg végre olyan helyzetet kell teremteniük, hogy amikor a választópolgár bemegy a szavazófülkébe, akkor legyen számára alternatíva, ha megunta, meggyűlölte a jelenlegi rendszert, mert ha nem kerül valós választási helyzetbe, nem látja azt, hogy van értelme a szavazatát leadni, akkor el nem fog menni a szavazóhelyiség ajtajáig sem, gondolhat erről bármit is Mesterházy vagy Bajnai. Még annyit: az ember nem is tudja, sírjon, vagy röhögjön, mikor Mesterházy azzal fenyegeti Bajnait, hogy ha nem lehet vele zöldágra vergődni, akkor majd a szocialisták tárgyalni fognak a DK-val, Bokros polgári demokratáival, Fodor liberálisaival – Vajnai kommunistáit már meg se merte említeni. Megkérdezném, miért előfeltétele ennek, hogy Bajnai szedett-vedett szabadcsapatai milyen álláspontot foglalnak el?
Ha elvesztjük ezt a választást, a magyar progresszió hosszú időre karanténba kerül, az ország pedig éppen olyan lesz, mint amilyen Orbán Viktor.

Nézze meg mindenki őt jól – jó lenne ez nekünk?

Hát tenni kellene ellene…

Forrás: PuPu blogja

Vissza...