Jobb helyeken ezek töredékéért is illene megbuknia egy kormánynak!

2013-08-19 18:17:59

Nehéz feladat számba venni, hogy mi mindent tett tönkre eddig a második Orbán-kormány, és milyen területek azok, ahol helyrehozhatatlan károkat okozott demokrácia-, és sokszor törvényellenes féktelen ámokfutásával, harácsolásával és hozzá nem értésével!

Szintén kihívás lenne felsorolni mindazon társadalmi csoportokat, akiket megsértett, ellehetetlenített, vagy tönkretett az Orbán-rezsim. A helyzet mégis az, hogy az emberek vagy „beálltak a sorba” és boldogulásuk érdekében (elveiket háttérbe szorítva) inkább a rendszer támogatói lettek, vagy alkalmazkodtak ehhez az új, erkölcstelen és igazságtalan világhoz a túlélésük érdekében. Ők azok, akik mélyen hallgató passzív szerepkörbe helyezkedtek! Nagyon kevesek vállalják ma őszinte véleményüket, főleg ha ez a vélemény ellentétes a hatalom tömjénezésével! Ma Magyarországon a félelem, az óvatosság, a munkahelyek megtartása miatti aggodalom mindent áthat. Minden magyar számára ismerős helyzet ez: átélhettük az előző rendszerben, nagyszüleink átélhették a Horthy korban, még korábbi felmenőink pedig az osztrák elnyomás idején. Azonban a világ sok más népe szerencsésebb történelmi utat járt végig, sokkal kevésbé megtapasztalva mit jelent elnyomásban élni, mit jelent megalkudni a hatalom disznóságaival. Az angolok, a franciák, a spanyolok és németek soha nem tűrték sokáig az elnyomást. Nyugat-Európa mindig kivetette magából az Orbán-féléket. Ott már rég megbukott volna Fidesz-rezsim is.Ha az ember alaposan végiggondolja, hogy mi az a 10 legfőbb bűn, amit biztosan nem tűrnének el a nyugati demokráciák, akkor szerintünk ez a lista születne:

  1. A gazdasági válság elmélyítése, az ország versenyképtelenné tétele és elszegényítése

  2. A demokratikus intézmények hatásköreinek lecsökkentése (Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék, Költségvetési Tanács, MNB, ombudsmani hivatalok)

  3. A munkavállalói és politikai jogok redukálása (új Munka Törvénykönyve, új választójogi TV, új médiatörvény, új házszabály, új igazságszolgáltatásról szóló törvény)

  4. Igazságtalan adópolitika folytatása. (Kiszámíthatatlanság, újabb és újabb adók kivetése, egykulcsos jövedelemadó bevezetése egy országban, ahol minden harmadik ember szegény.)

  5. Az oktatás és egészségügy tönkretétele. (Forráskivonások, pártirányítás alá helyezés)

  6. A kiszolgáltatottak (pl. szegények, fogyatékkal élők, közmunkások) kihasználása, sorsukra hagyása

  7. A korrupció kivirágoztatása, a közpénzek politikai elvbarátoknak való szétosztása (Közföld mutyi, trafikmutyi, takarékszövetkezeti mutyi, Közgép-ügyek)

  8. Az ország elszigetelése a világban, nemzetközi tekintélyünk lerombolása

  9. A civil szféra, az ellenzék a szakszervezetek teljes mellőzése és figyelmen kívül hagyása

  10. A lakosság szándékos megosztása

Manapság a fenti bűnök listájára az emberek háromféleképpen reagálnak: vagy tudomást sem vesznek róla (a már említett megalkuvás, alkalmazkodás, passzivitás miatt), vagy tagadják minden pontját (Fideszesek), vagy érzik valóságtartalmát és reménykednek a kormányváltásban! 2014 –ben minden azon múlik majd, hogy a háromból melyik csoport erősödik meg! Két dolog viszont biztos: az egyik, hogy ez a kormány nagyon rászolgált már a bukásra, a másik pedig, hogy a magyarságnak le kell győznie félelmeit! Meglátjuk!

 

Forrás: democrat.blog.hu

Vissza...