Nem lesz több Tusványos?

2013-08-13 04:47:32

A román államfő azt mondta, jövőre nem fog a magyarországi politikai elit zavartalanul lófrálni Székelyföldön, így kérdésessé vált a Bálványosi Szabadegyetem megtartása. Basescu szerint a magyarországi politikusok pofátlanokká váltak.

Traian Basescu román államfő szerint "a magyarországi politikusok nagyon pofátlanokká váltak, valószínűleg a jövőben nem járulunk hozzá a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor megtartásához" - olvasható a Maszol.ro hírportálon. "Az idei volt az utolsó év, amikor a teljes magyarországi politikai elit zavartalanul lófrált Hargita és Kovászna megyében" - fogalmazott.

A román külügyminisztérium szerint a magyar politikusok kijelentései a román közigazgatás átszervezésével kapcsolatban beavatkozást jelentenek Románia demokratikus és szuverén folyamataiba. A román államfő is mondta, hogy Románia kész szerepet vállalni Magyarország rendreutasításában, mert feszültséggóccá vált a régióban - olvasható a Maszol.ro hírportálon.

Azt is kijelentette, hogy Romániában sosem lesz etnikai alapú közigazgatási átszervezés. Szerinte ez sztálinista gondolat, a szabadon elfogadott alkotmányuk egységes Romániát biztosít. 

Forrás: origo.hu

Vissza...