Puskaporszag van

2013-08-12 11:25:18

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár durván visszaszólt az OTP-vezérnek.

Innen szép nyerni - jelentette ki az uniós pénzek kifizetésével kapcsolatban Lázár János államtitkár, aki augusztus 1-jétől vette át a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését. Az ebből a célból tartott sajtótájékoztatón ismertette: a 15 operatív programból 13-at jelenleg nem finanszíroz az EU.

Ezért sürgős akciótervet dolgoz ki a kormány, amit az augusztus 14-i ülésen már tárgyalnak is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2007-2013-as időszakra vonatkozóan a 8400 milliárd forintnyi uniós forrásból 500-600 milliárd forint veszhet el végérvényesen, ha a kormány nem hoz komoly döntéseket.

A sajtótákoztatóján Lázár János egy újságírói kérdésre reagálva kitért Csányi Sándor minapi kijelentésére, amikor az OTP-vezér azt mondta, Lázár tehetséges politikus, a trafikügyet is ügyesen elintézte. Az államtitkár erre ma azt mondta, a sajtóból értesült Csányi Sándor szavairól, "nem jellemző, hogy találkoznék Csányi Sándorral". Nincs más választásom, mint ennek a lesajnáló mondatnak a tudomásul vétele, hiszen mégis csak ő az első számú uzsorás" - idézte szavait az ATV

Lázár korábban egy interjúban komoly kockázatnak nevezte egy demokráciában, ha valakinek akkora gazdasági hatalma van, mint Csányi Sándornak. A politikus akkor azt mondta, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója polip módjára hálózza be az országot. Ugyanakkor Simicska Lajost nem tartja hasonló tényezőnek. „Az egyik kisegér, a másik meg elefánt. A kettő között nem lehet viszonyítási pontot találni” – fogalmazott.

Forrás: fn.hir24.hu

Vissza...