Mernek "nagyokat" mondani! A bizonyítás rendre elmarad

2013-08-09 08:42:05

Miután a Lokálpatrióták pár napja nagyon helyesen szóvá tették, hogy a több mint két éve Veszprém által 406 millió Ft-ért vásárolt 19 hektáros területen csak a gaz nő és még a jogszabályban előírt kötelezettségét, vagyis a kaszálást sem teljesíti a város, utánanéztem újra ennek a 2011. márciusának végén zárt ülésen tárgyalt, földvásárlási történetnek.

Mekkora ígérgetések voltak már akkoriban is a polgármester részléről! Úgy állította be a dolgokat, hogy hamarosan jön a befektető és a szentkirályszabadjai reptér közvetlen szomszédságában, hirtelen majd fejlődésnek indul minden!

Okkal váltott ki országos érdeklődést is ez a sokak szerint igen drágán vásárolt földterület melletti döntés. Az ügy furcsaságához az is hozzátartozott, hogy a bíróság az önkormányzatoknak épp akkoriban ítélte első fokon a Veszprém-Szentkirályszabadjai Repülőtér területét. (A reptér területe 445 hektáros)

2012. januárjában egy interjú keretében így nyilatkozik erről a polgármester.

 A gazdaságélénkítés rendkívül fontos lenne Veszprém számára. Milyen lépéseket tervez az önkormányzat ennek kapcsán?

– Megtettük az első lépéseket: a város területet vásárolt a veszprém-szentkirályszabadjai repülőtér mellett. A reptér-perben az ítélőtábla kimondta, hogy csak akkor kerülünk tulajdonba, ha megállapodunk a BudaWest Kft.-vel. Egyeztetést kezdeményeztünk a tulajdonosokkal, találkoztunk, megegyeztünk abban, hogy amíg a tárgyalások folynak, szüneteltetjük a pert. Szeretnénk minél hamarabb megállapodni, ám ha nem sikerül, újra a bírósághoz fordulunk. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a lehető legrövidebb időn belül a két önkormányzat tulajdonába kerüljön a repülőtér, mert ezzel olyan lehetőségekkel gazdagodna Veszprém, amely segítené az ipar megtelepedését. A megvásárolt 20 hektáros terület esetében már zajlanak tárgyalások befektetőkkel, de ezekről még nem kívánok nyilatkozni addig, amíg nincs megállapodás. Annyit elmondhatok, hogy több érdeklődő is megkereste az önkormányzatot. ( Forrás: veszprem.hu)

Eltelt azóta másfél év. S mi történt? Csak a magyarázkodás, a folyamatos nagy lódítás és lapítás!

Vissza...