Egy hetet kaptam

2013-08-08 15:34:36

Talán észrevették néhányan, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztivállal, annak körülményeivel kapcsolatosan idén kicsit kritikusabb voltam. Zúgolódtam az egyik közösségi oldalon. Elmondtam, hogy felelőtlenségnek tartom munkaterületek közvetlen szomszédságában a rendezvényt megtartani.

S írtam a honlapomon egy kritikus hangvételű blogot, mert idén először az is előfordult velem, hogy 4 napon keresztül egyszer sem sikerült rábeszélni arra magam, hogy részt vegyek a rendezvényen. Megosztottam azt a Napló írást is, ahol a fesztiválhoz kapcsolódó rendőrségi hírekről volt szó. A közösségi oldalon –örömömre- ismerőseim között van Muraközy Péter, a fesztivál főszervezője is. Fel is tűnt neki egy-két negatív gondolatom. Írtam olyanokat, hogy tapasztalatom szerint az utóbbi években az utcazene fesztivált kezd célt téveszteni. S egyre inkább nem a zenéről, a zene élvezetéről, hanem az italról szól. A közösségi oldalon meglepően sokan osztották meg velem és baráti körömmel gondolataikat, s jobbító szándékú javaslataikat. Mivel Péter egy négyszemközti beszélgetésre is invitált, elmentem és megbeszéltem vele, miként látom a több mint egy évtizedes folyamatot. Meglepően sok mindenben voltak azonosak a gondolataink. S megérően fogadta az aggodalmaim. Az utcazene fesztivált az első perctől a város szempontjából is rendkívül kiemelkedő fontosságúnak látom, s egyértelművé tettem, hogy a célom vélhetően az övével azonos. Szeretném, ha a rendezvény élvezhető maradna. Nem szeretném viszont, ha a negatív jelenségek miatt előbb-utóbb zátonyra futna ez a több mint egy évtizede nyárról- nyárra a városunkban megismétlődő országos hírű esemény. Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, szükség lenne széleskörű egyeztetésekre.

Péter elmondta, hogy évről-évre zajlik egy a hatóságok és a város közötti megbeszélés. Ezúttal augusztus 15-én.

Alig pár nap múlva (egészen pontosan augusztus 5-én) kaptam egy levelet a polgármesteri hivatal titkárságának vezetőjétől.

Tisztelt Képviselő Úr!

Tudomásomra jutott Muraközy Pétertől, hogy a fesztivállal kapcsolatban sarkalatos meglátásai vannak.

Ahogy igény szerint korábban is, így a közeljövőben szándékozunk hivatalnoki és hatósági körben egy egyeztetést tartani az idei tapasztalatokról és a jövőbeni változtatási igényekről.

Kérem, ossza meg velünk (lehetőleg írásban) az észrevételeit, hogy az egyeztetőn minél szélesebb körűen tudjuk megvizsgálni a felmerülő problémákat.

Várom megtisztelő válaszát (lehetőleg aug 12/13-ig).

Üdvözlettel: Szödényi Kinga (irodavezető)

Veszprém MJV Polgármesteri Hivatala

Nos, hiszem én is, hogy „sarkalatos meglátásaim” vannak. Sőt! Jobbító szándékú javaslataim, ami annak is köszönhető, hogy sokan-nagyon sokan-osztották meg velem véleményüket, ötleteiket.

Leírni azért mégsem fogom. (S ennek nem az az oka, hogy lusta lennék, vagy nem tudnék írni.)

Azt gondolom, a város- igaz ellenzéki képviselőjeként- illett volna erre az egyeztetésre egy meghívást kapnom. S az lenne szerintem a normális, ha a képviselőtársaim közül is invitálnák erre az eseményre mindazokat, akik érdeklődést mutatnak az esemény iránt.

S jó lenne a titkárságvezető úrhölgy által jelzettek szerint a hivatalnoki és hatósági körben elhangzottakat minden képviselőnek mielőbb és alaposan megismerni. Van annyira fontos ez az ügy, hogy akár előterjesztést is érdemelne a következő közgyűlésen. Úgyhogy innen a blogomon keresztül is üzenem a polgármesternek, legyen szíves az ügy fontosságára tekintettel egy teljes körű (tapasztalatokat és javaslatokat is magába foglaló) beszámolót készíteni, s azt a következő közgyűlés napirendjére tűzni. S ígérem, ahogyan más ügyekben is, ebben is aktív leszek. S mivel szerint ezt annak a szakmai bizottságnak is tárgyalni kell, amelyiknek tagja lehetek (Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság), igyekszem már ott is elmondani alaposan átgondolt javaslatom.

Íme a válaszlevelem:

Tisztelt Irodavezető Úrhölgy!

Kérését köszönettel megkaptam. Valóban beszéltem Muraközy Péter úrral és jeleztem a számára, hogy számos észrevételem van a Veszprémi Utcazene Fesztivál körül mára kialakult helyzettel kapcsolatosan.

Örömömre szolgált volna, ha nem írásos javaslatokat várnak csupán tőlem, hanem meghívnak az egyeztetésre. Véleményem szerint nemcsak engem, hanem Veszprém mindegyik olyan képviselőjét is invitálni kellene erre a megbeszélésre, aki érdeklődést mutat ezen fontos ügy iránt.

A hivatalnoki és hatósági körben elhangzottakat, a polgármester úr által lényegesnek gondolt és a rendezvényhez kapcsolható információkat és adatokat érdemes lenne egy összegző beszámoló részévé tenni és a következő közgyűlésen napirendi pontként megtárgyalni.

Kérem, jelezze polgármester úr számára ezt a javaslatom.

Tisztelettel üdvözli: Katanics Sándor

Vissza...