Így kell ellehetetleníteni egy helyi vállalkozást

2013-08-05 13:26:44

Három tulajdonossal 2012. április 1-jei dátummal létrejött a Veszprémi Szuperinfó Kft. Tulajdonosok: Szabó Miklós (Maraton Lapcsoport-Multivízió Kiadói Kft.), Kertész Zsolt (Hírhozó 2000 Kft.), Molnár Károly (Prosper 2003 Kft.). A megegyezés értelmében az ügyvezetői feladatokat Szabó Miklós és Molnár Károly közösen látják el.

2012. szeptemberében Szabó Miklós tájékoztatta a cég dolgozóit, hogy innentől kezdve ő veszi át a cég vezetését egy személyben, ő látja el a munkáltatói jogok gyakorlását is. 2013. május 27-én Szabó Miklós úgy döntött, hogy lemond az ügyvezetésről. Erről levélben tájékoztatta a másik két tulajdonost, azonban tulajdonosi státusza a mai napig megmaradt.

A cég együttes aláírással működik, együttes aláírók jelenleg is Molnár Károly, valamint Szabó Miklós, aki több ponton is hátráltatja a cég működését, ezzel ellehetetlenítve egy helyi vállalkozást. Egyebek mellett semmilyen formában nem kommunikál a tulajdonosokkal, a cég működéséhez szükséges iratokat nem írja alá, de az utalásokat sem hajlandó kézjegyével ellátni, így a dolgozók immáron négy hónapja fizetés nélkül kénytelenek dolgozni. Mindezzel párhuzamosan az önkormányzat által is támogatott városi újságban (Veszprémi 7 Nap), multinacionális cégként konkurenciát indított (kereskedelmi melléklet, - TOP Infó) a saját tulajdonában lévő helyi kisvállalkozása ellen.

A cégjog értelmében az ügyvezetői lemondása július 30-án lépett hatályba, de a szükséges dokumentumok aláírása nélkül jelenleg is hátráltatja a Veszprémi Szuperinfó Kft-t.

A dolgozók elkeseredettek, hiszen hónapok óta nem kaptak bért. Szabó Miklós fizetést már akkor sem utalt amikor még a cég ügyvezetője volt, hiszen az áprilisi és a májusi béreket még neki kellett volna utalnia, azóta pedig hátráltatja a kifizetéseket a bankszámla feletti rendelkezés át nem adásával.

A hat dolgozóból négy kiskorú gyerekeket nevel, ebből kettő egyedülálló anyaként. Szabó Miklós hibájából lassan már a kenyeret sem tudják megvenni. Ennek ellenére minden nap bejárnak dolgozni és elvégzik a munkájukat. Ha aláírná a másik tulajdonos javára bankszámlához való hozzáférést, a cég működhetne és a dolgozók az elmaradt munkabérüket megkaphatnák. Erre azonban a jelek szerint nem hajlandó.

Vissza...