Elgyávultak a kóbor kutyák

2013-08-05 11:34:19

Veszprémben talán az átlagosnál többen emlékeznek arra, kik is ezek az ún. kóbor kutyák. A 2006-os kampány idején Gyurcsány Ferenc éppen Veszprémben mondott egy olyan mondatot, amelyet aztán politikai ellenfelei nem győztek újraértelmezni.

Meglehetősen eredményesen. Az eredeti mondatot nem hiszem, hogy sokan tudnák visszaidézni. Segítek: "És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük." Áder János, aki azóta egy a köztársaságot felszámoló párt köztársasági elnöke lett, ezt a kijelentést az alábbi módon értelmezte: "Ebből a kijelentésből a Fidesz minden tagja és szimpatizánsa megértette, hogy Gyurcsány Ferenc telepekre akar záratni mindenkit, aki kritikával illeti munkáját, aki nem ért vele egyet. Áder szerint ezek után az a kérdés, hogy hol a telep. A munkatáborok helyszínén? Recsken? A Hortobágyon? Az Andrássy út 60.-ban? Esetleg a koncepciós perek tárgyalótermeiben? - tette fel kérdéseit a Fidesz frakcióvezetője." Forrás: Origo.hu

 Aki a miniszterelnököt a képen épp csókkal üdvözli, nem más, mint egy veszprémi kóbor kutya. Ha nem hinnék, nézzék meg az alábbi fényképet.

A fotó 2007. február 9-én készült. Több száz tüntető várta pénteken Veszprémben az oda látogató Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A rendőrség már a kormányfő érkezése előtt egy órával ezárta a forgalom elől a városháza előtti Óváros tér egy részét és az oda vezető Rákóczi utcát; a térre gyalogosan sem lehetett bejutni. (Forrás: Nol.hu)

A tüntetést követő hetekben a képen látható hölgy és más kóbor kutyák -mint ahogyan azt meg is írták egyes újságok- Navracsics úr meghívására meglátogatták a Tisztelt Házat.

S aki még mindig nem érti, miként is függenek össze ezek a történetek, azoknak elárulom, az egyáltalán nem vak és nem is veszett veszprémi kóbor kutyák, szerintem sokkal inkább jól megfizetett porvokátorok csupán.

A képen látható hölgy nem más, mint a veszprémi FIdesz frakciójának tagja, önkormányzati képviselő. (Klikk ide!)

Miután hivatalosan mától megkezdődött a Demokratikus Koalíció imázskampánya, a hétvégén plaktátok kerültek ki Veszprém több pontjára is. Alig várták ezt a veszprémi kóbor kutyák! Az éjszaka leple alatt cselekedtek, névtelenül. Valójában úgy, ahogyan szoktak a gyáva kutyák. Feliratokkal látták el a Demokratikus Koalíció plakátjait. Nem igazán világos, hogy miért ez a nagy aggodalom, ha a Fidesz szerint rájuk egyáltalán nem veszélyes ez a közvélemény- kutatók szerint leginkább 1%-osra mért, 2 éve Gyurcsány Ferenc és sok támogatója által életre hívott párt. 

 Friss információ: Az Alfahír Hírportálon (amely a hírei és linkjei alapján jól beazonosítható, hogy kikhez tartozik) megjelent egy képes beszámoló, mely szerint nem mindenkinek nyerte el a tetszését Gyurcsány Ferenc óriásplakátja. A portálon megjelenő fotók arról a plakátról készülnek, amelyet még vasárnap délutánig nem rongált meg senki, hisz akkoriban én is ott jártam és láttam, hogy semmi baja. Vélhetően vasárnapról hétfőre virradóra akcióztak a gyáva kóbor kutyák. S akár ők is fotózhattak és küldték el ennek a nagyszerű portálnak a képeket, hisz hétfőn délelőtt leszedtük azt a feliratot, amit ők a portáljukon igyekeznek országnak- világnak megmutatni. Egy másik -a körforgalomhoz közel lévő plakáton viszont rajta hagytuk- had lássa csak mindenki, mennyire tartanak egyesek a Demokratikus Koalíciótól!  Mindenesetre az megállapítható: a veszprémi kóbor kutyák jól fizetett fideszesek és/vagy Jobbik szimpatizánsok lettek.

Vissza...