Egy kis sarc

2013-08-03 20:22:59

NyĂĄr, szabadsĂĄg, kĂĄnikula. MĂ©g kĂ©t nap a MƱvĂ©szetek Völgye programjaibĂłl. Mit is csinĂĄlhatnĂĄnak jobbat a rend Ƒrei szombaton kora dĂ©lutĂĄn, mint hogy ĂłvjĂĄk a rendet. A hƑmĂ©rsĂ©klet 37 C°. VigyĂĄzni kell a program rĂ©sztvevƑire.

Így mĂĄr a Kapolcsot jelzƑ helysĂ©gnĂ©vtĂĄblĂĄtĂłl több kilomĂ©terre gondosan kihelyeztĂ©k a 40 km/h sebessĂ©gkorlĂĄtozĂł tĂĄblĂĄt. Ha tömeg van, 20 km/h-val sem lehet haladni. No, de a tömegnek van esze Ă©s napközben 37 C°- ban nem mĂĄszkĂĄl. Sem az Ășt szĂ©lĂ©n, sem a programokat befogadĂł falukban. A rendƑrök viszont ekkor is kemĂ©nyen dolgoznak. BeĂĄllĂ­tjĂĄk a traffipaxot Ă©s mĂ©rnek. TelepĂŒlĂ©sen kĂ­vĂŒl, a frissen kirakott tĂĄbla utĂĄn. S Ășgy kell annak a szĂ©llel bĂ©leltnek, aki ilyenkor-merthogy semmifĂ©le forgalom nincsen- mondjuk 51 km/h-val szĂĄguldozik. Ez mĂĄr 20%-kos sebessĂ©ghatĂĄr tĂșllĂ©pĂ©s, a plusz 3 km/h hibahatĂĄrt is rĂĄszĂĄmolva. S lehet kĂŒldeni a 30 ezer Ft-os sĂĄrga csekkeket.

ƐszintĂ©n, csak azt nem Ă©rtem miĂ©rt nem 30 km/h tĂĄblĂĄt helyeztek ki. Így lehetne mĂ©g magasabb is a bĂŒntetĂ©s összege.

ElĂ©rve Kapolcsot sok- sok rendƑrt lĂĄtok. Épp bĂŒntetƑcĂ©dulĂĄkat helyeznek fel az ĂștszĂ©len szabĂĄlytalanul parkolĂł autĂłk szĂ©lvĂ©dƑire. A gĂ©pjĂĄrmƱvek tulajdonosai valahol ĂĄrnyĂ©kos helyeken, bĂ©kĂ©sen ĂŒcsörögnek, Ășgy hogy nem lĂĄthatnak ebbƑl az egĂ©szbƑl egyelƑre semmit. Lesz majd meglepetĂ©s, amikor felkeresik a közlekedƑeszközeiket.

Emlékezetes szombat lesz ez jó sokuk szåmåra.

Vissza...