Óvatosan a fesztiválon!

2013-07-23 16:35:45

A hír elé írom megjegyzésként: Lehet morogni megint (rám), de én ijesztő mértékű felelőtlenségnek tartom ilyen körülmények között a belvárosba vinni a rendezvényt. Most éppenséggel lehetett volna megcélozni akár a Betekints- völgyet, és/vagy a püspöki kertet a Vár alatt. Ezt írják a Vehíren: Tisztelt Lakosság, kedves Veszprémiek! 2013. július 24. és 27. között ismét ze­neszó tölti be Veszprém belvárosát: ekkor rendezzük meg az  Utcazene Fesztivált.

Az európai uniós támogatással megvalósuló belvárosi rehabilitációs projekt munkálatai miatt sokáig kérdéses volt, hogy a Kossuth utca mely részei lesznek alkalmasak a ze­nészek és a közönség befogadására. Örömteli fejlemény, hogy a klasszikus helyszínek időre elkészültek, így a Séd Mozi előtti nagyszín­pad kivételével minden korábbi helyszínen megépülhetnek a színpadok, szó szerint új alapokon, immár a megújult belvárosban.

Ahogy az az Utcazene programtáblájában (www.utcazene.hu) is látható, a következő helyszíneken állnak majd színpadok a fesz­tivál ideje alatt: Óváros tér, Közgáz udvar, Fortuna udvar, Gizella udvar, Vár áruház előtt, az Alexandra könyvesboltnál, a Kos­suth utcán a toronyház előtti részen, vala­mint a Színház kertben. Ez a fesztivál hosszú évek óta öregbíti váro­sunk hírnevét, így igazán méltó keretek között veheti használatba a lakosság a már elkészült szakaszokat.

Felhívjuk azonban a szórakozni vágyók fi­gyelmét, hogy a Kossuth utca felső szakaszán fokozott óvatosságra intünk mindenkit. Az aluljáró környéke és a Hotel mögötti tér lelesz zárva, azonban a Lordok Háza előtt, il­letve a Kinizsi Üzletház előtt is lehet majd közlekedni, ahogy a Lepény épület minden átjáróját is használhatják.

Ezeken a terü­leteken a biztonság érdekében az alábbi balesetvédelmi szabályok betartását kér­jük a fesztiválozóktól:

  • a kerĂ­tĂ©ssel elhatárolt munkaterĂĽleten a fesztivál ideje alatt is munkavĂ©gzĂ©s folyik, kĂ©rjĂĽk ennek figyelembevĂ©telĂ©t.
  • az elhatárolt terĂĽlet mind a munkavĂ©gzĂ©s ideje alatt, mind azon kĂ­vĂĽl balesetveszĂ©lyes terĂĽlet, semmilyen körĂĽlmĂ©nyek között ne menjen be senki!
  • az elhatárolt terĂĽleten Ă©jjel is biztonsági szolgálat lesz.
  • bár a látogathatĂł terĂĽleten biztonságosan lehet közlekedni, azonban fokozott figyelmet kĂ©rĂĽnk azokon a rĂ©szeken, ahol a munkála­tok mĂ©g folyamatban vannak.
  • a belváros rehabilitáciĂłja miatt (beleĂ©rtve a Bagolyvár utcai parkolĂłház Ă©pĂ­tĂ©sĂ©t) kor­látozott számĂş parkolĂł helyek állnak rendel­kezĂ©sre. Javasoljuk tömegközlekedĂ©s igĂ©nybevĂ©telĂ©t, illetve a gyalogos megközelĂ­tĂ©st.

    A fesztivál minden napján a már megszokott módon extra éjszakai buszjáratok közleked­nek:

    • 0:15­-kor szĂ­nház járat a 19-­es helyijárat útvonalán
    • 1:00-­kor a buszpályaudvarrĂłl indulva a 23­-as járat vonalán

    A fesztiválhoz jó szórakozást kívánunk.

    az Utcazene Fesztivál szervezői
    VMJV Önkormányzata
    Pro Veszprém Kft.

  • Forrás: Vehir.hu

Vissza...