Vári Gyula Kecskeméten nem repül

2013-07-23 16:28:36

Kedves Olvasók, Repülőbarátok! Mikor ezt az oldalt elindítottam egyetlen cél vezérelt, Vári Gyulát szerettem volna látni a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón. Mindezt csak azért szerettem volna elérni mert Vári Gyulában egy kiváló, szakmailag jól felkészült repülőgép vezetőt ismertem meg.

Ezzel szerintem mindannyian így vagyunk. Mint azt ti is tudjátok nem sajnáltam sem időt, sem energiát, sem pénzt, hogy célomat elérjem. Sajnos célomat nem értem el, mert Gyula nem lesz ott a repülőnapon. A mai napom arra áldoztam, hogy ennek valódi okát kiderítsem. Sajnos nem sikerült. Gyulával ma sokat beszéltem, szavát nem vonom kétségbe mert bizonyítékok nélkül nincs jogom kétségbe vonni. Ugyanakkor ez a HM-ről is elmondható. A HM sajtóosztálya készséggel állt rendelkezésemre, nem vonhatom kétségbe az ő szavukat sem. Ha kétségbe vonnám, azt kizárólag elfogultságból tenném. Hiszem, hogy valamennyire mindkét félnek igaza van. Felröppentek olyan hírek, hogy Gyula gépe nem is alkalmas repülésre. Gyula biztosított arról, hogy a gépe az eseményig elkészül. Felkerestem az MRSZ egyik szakemberét, kérdésemre elmondta, hogy Gyula felkészültsége olyan szintű, hogy akármikor kész megtartani egy ilyen bemutatót. A fentiek alapján jó magyarként most két táborra szakadhatnánk, állhatunk a HM és a Gyula oldalára is. De mi nem csak jó magyarok, hanem magyar repülők és repülőbarátok vagyunk, ami csak egyetlen szoros táborból áll. A mi feladatunk, hogy mindent megtegyünk a magyar repülés további sikereiért. Nem árnyékolhatjuk be a magyar repülést ilyen kétségeket keltő ügyekkel. Kérlek benneteket, hogy ti se tegyétek. Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz Vári Gyulával? Sajnos csak az empátiámról tudlak biztosítani Gyula. Mai utolsó beszélgetésünk lehet, hogy nem volt felhőtlen, arról biztosítalak, hogy az én szememben te mindig a nagybetűs VÁRI GYULA leszel. Mindig a példaképeim közt fogsz szerepelni és mindig példaként beszélek rólad a gyermekeimnek. Sajnos ennek az ügynek van egy kis pártpolitikai íze is. Mielőtt valaki ezt tovább generálná leírok még valamit. Köztudott, hogy én egy erősen jobboldali ember vagyok, Gyula pedig egy MSZP-s politikus volt. Mikor én Gyula védelmére keltem félretettem a politikai meggyőződésemet, mert elsősorban repülő ember vagyok!Arra kérlek benneteket, hogy ti is ezt tegyétek. Már egyszer leírtam, hogy a repülés nemesebb dolog annál, hogy pártpolitikával keverjük. Ne politizáljatok csak repüljetek!Elnézést kérek mindenkitől akinek többletmunkát okozott a tevékenységem. Remélem a repülőnap sikeresen kerül lebonyolításra. Ehhez a szervezőknek sok erőt és kitartást kívánok. Vári Gyulának pedig további sikeres repülő pályafutást. Ezt az oldalt két hétig fenntartom, utána törlöm. Ha két fél bármelyikének lenne közlendője állok rendelkezésükre egy-egy cikk erejéig. Mindenféle pártpolitikai hozzászólást törlök. Szíves megértéseteket kérem!A sajtónak nem vagyok hajlandó nyilatkozni, a véleményemet a fentiek tükrözik.

Repülőbaráti szeretettel!

Szocsin Norbert

Vári Gyula levele:

Tisztelt Szocsin Úr!

Kedves Norbi!

Érezhetően nem kívánatos a személyem a repülőnapon, illetve a HM sajtóközleményét úgy értelmezem, hogy a meghívásom visszavonták. Ezt megváltoztatni nem áll módomban, a helyzetet el kell, hogy fogadjam, kérlek fogadd el ezt Te is.

Ezzel a részemről lezártnak tekintem a kecskeméti repülőnapon való részvételemet.

Köszönöm a támogatásod, az érdeklődők szeptemberben, a Cseh Köztársaságban megrendezésre kerülő repülőnapon láthatnak.
Repülő baráti üdvözlettel:

Vári Gyula

Előzmény: Klikkeljen ide!

Vissza...