Szabad-e most álmodozni?

2013-07-16 10:00:15

Ésszerűen gondolkodó fideszesek is kellenek az orbánizmus lebontásához, írja a Nol.hu „Orbán esetleges bukása után a Fidesszel is együtt kell működni az ország békéje érdekében – állítja az egykor Fidesz-, most Haza és Haladás-alapító, Bajnai-párti Szelényi Zsuzsanna.”

Abban egyetértünk, hogy az ország békéjének a megteremtése a legfontosabb. A baj csupán azzal van, hogy Orbán leváltásában most már jószerével egyetlen egy Fidesz tag nem érintett. Nem véletlen, hogy ennyi konfrontáció után is mindössze 2 országosan is ismert, vagy ismertté vált személy van mindössze, aki otthagyta őket. Az egyikük Ángyán József országgyűlési képviselő a földmutyi, a másikuk Hadházy Ákos állatorvos, szekszárdi önkormányzati képviselő a trafikmutyi láttán távozott. Régebben is voltak a fősodorral szembemenők. Így pl. Mádi László, akit azért nem indítottak a 2010-es választóson mert ingatlanadó ügyben eltérő módon nyilatkozott a Fidesz, pontosabban Orbán álláspontjáról. Pont ezek a Fidesz tagok megfélemlítésére alkalmas "tisztogatások" voltak azok, amelyek a Fideszen belül politizálókat leszoktatták arról, hogy merjenek a pártjukon belül demokrataként viselkedni.

Éppen ezért naiv Szelényi Zsuzsanna álláspontja. Addig, amíg az orbáni lázálom, az általa nagy gonddal felépített autoriter rendszer (centrális erőtér) össze nem dől (omlik), s maga alá nem temeti ezt az országot, felesleges bárkit is a Fidesz oldaláról partnerként számításba venni. Fontosabb nekik a személyes ambíciók kiélése és az egzisztenciájuk megteremtése, mint a gerincük megóvása. Sajnos béke csak azután lesz, amikor már a Fidesz tagjai számára is láthatóvá és visszafordíthatatlanná válik a tragédia. Az országnak még mindig vannak tartalékai és még nem áll a teljes káosz határán csak arra tart. A hívek ezért- s önös érdekeiket szem előtt tartva- kitartanak. S addig nem lesz itt kijózanodás, amíg a betonfal meg nem állítja az ámokfutót. S félő, hogy a betonfal szerepét az összefogásra egyelőre nem képesnek látszó baloldal 2014-ben bármiféle formában betöltheti.

  

Vissza...