Mire volt jó Orbán "heroikus küzdelme", ha rosszabbul élünk?

2013-07-15 07:27:00

MTI: A statisztikai adatok szerint az elmúlt években valamennyi háztartástípusban csökkent az életszínvonal - figyelmeztet a Demokratikus Koalíció (DK).

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette létminimum számítását 2012-re. A számok beszédesek. Az egy főre szükséges 85960 forinttól jelentősen - 25 ezer forinttal -  elmarad a nettó minimálbér értéke, a szociális ellátások pedig a létminimum összegének  legfeljebb a felét vagy harmadát érik el - olvasható abban a közleményben, amelyet Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz.

A DK politikusa szerint a KSH-közlemény elismeri, hogy a számok és tények alapján az elmúlt években valamennyi háztartástípusban csökkent az életszínvonal. Erre nem lehet indok az adósság elleni heroikus küzdelem, mert azt meg Varga Mihály ismerte el, hogy az adósság érdemben nem csökkent, a GDP 80 százaléka körül ingadozik. Szűcs Erika szerint kérdés tehát, miért és kinek az érdekében kell évről-évre megszorításokat elszenvednie millióknak?

A DK követeli, hogy a kormány nézzen végre szembe tevékenysége drámai társadalmi következményeivel, hagyja abba a sikerpropagandát, és végre az emberek érdekében hozzon, tartós és valós eredményekhez vezető intézkedéseket - zárul a közlemény.

Forrás: Nol.hu

 

Vissza...