DK: A pedagógusok béremeléséről is hazudott az Orbán-rezsim

2013-07-11 14:31:46

A pedagógusok béremelésének ügyében az Orbán kormány folyamatosan hazudott hazudik. A választási kampányban még azonnali és jelentős béremelést ígérgettek a Fidesz politikusai. Hoffmann Rózsa 2010 nyarán már csak „jelképes” emelésről beszélt. Majd arról volt szó, hogy a 2011/12-es tanévben lesz béremelés.

Most pedig Balog miniszter bejelentette, lesz ugyan valamennyi béremelés, de a bérrendezés folyamata elhúzódik 2017-ig.

A pedagógusok joggal érzik magukat becsapva. Szeptembertől többet kell dolgozniuk, megszűnik a cafeteria, a túlóra díjazása, megszűnnek az egyéb pótlékok, a törvényben rögzített bérnövekményt pedig most sem kapják meg. A kormánypárt ezért törvénymódosításra, rendkívüli parlamenti ülésszakra készül. Ugyanakkor nem készült el a minőségbiztosítási rendszer, nem lehet tudni, hogy a béremelés vonatkozik-e a nevelési tanácsadókra, a gyógypedagógusokra. A béremelésre pedig jelenleg egyetlen fillér központi forrás sincs elkülönítve.

A DK politikailag és erkölcsileg is elfogadhatatlannak tartja ezt az álságos mellébeszélést, az értelmetlen és teljesíthetetlen ígérgetéseket. Felszólítjuk a miniszterelnököt, váltsa le a tehetetlen és dilettáns oktatási kormányzatot. Ne okozzanak több kárt az országnak! 2014-et követően a demokratikus ellenzék véget vet ennek az ámokfutásnak, és modern, esélyeket biztosító, minőségi tudást nyújtó, európai oktatási rendszert hoz létre Magyarországon.

NiedermĂĽller PĂ©ter
a DK alelnöke

Vissza...