Aluljáróból kolumbárium?

2013-07-10 14:19:47

Most akkor ez már a kész mű? Bevallom, nem tudtam eldönteni. Vasárnap délután volt egy kis időm és meglátogattam a körforgalom aluljáróját. Rajtam kívül a madár sem járt arra. Az első pillanatban azt hittem a vámosi úti temetőben, a kolumbáriumok között járok. Nohát! Csak nem itt hoztak létre egy veszprémi művésztemetőt?

Hiába no, nincs szerencséje ezzel az aluljárórendszerrel a városvezetésnek. Mióta megépült és átadták a gyalogosoknak, aki csak tudja kerüli. Nem találkoztam még olyan veszprémivel, aki lelkes lett volna ettől a betonmonstrumtól. A szóbeszéd szerint még a kivitelezők is megrettentek tőle, miután elkészült. Vizsgálták is, hogy miként lehetne a körforgalmat körülölelő több mint egy méter magas betonfalból visszavágni valamennyit, de annak jelentős költségvetési vonzata ( kb. 10 millió Ft.) miatt ezt az ötletet elvetették. S végül kisütötték, kifestik hátha úgy barátságosabb lesz az aluljáró. S szegény Szilágyi Lackóról el is nevezték utcagalériának.

Azért tény, ami tény, a betonfelületet először ellátták antigrafiti felülettel. Aztán lemosták, de most a szürke betonfelületre fehérrel vitték fel a veszprémi kötődésű művészek életrajzi adatait. Meg felsorolták azoknak a művészeknek a neveit, akiknek a város modern képtár gyűjteményében találhatóak alkotásai. Kíváncsi leszek, mit szólnak hozzá a veszprémiek. Állítólag ez most kétmillió Ft-ba került és az egyéni választókerületek képviselői is hozzájárultak a rendelkezésükre álló pénzügyi keretből a kifestéséhez. Szerintem jobb lett volna, ha a saját körzetükben költik el valami értelmesebb célra.

Ha majd egyszer az odatelepített futónövények eltakarják ezt a borzalmat, talán elviselhetőbb lesz a látvány. Még arra leszek nagyon kíváncsi, miként fognak itt működni a nagy dérrel-dúrral beharangozott borfesztiválok, vagy divatbemutatók.

 Ide klikkelve nézhet meg további fényképeket a dekorált aluljáróról a Vehir.hu-n.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza...