Közpénzek védelmében

2013-06-25 16:16:17

Csütörtökön olyan előterjesztés kerül Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata elé, ami sejtésem szerint nem készült volna el, hogyha nem fedezem fel milyen ügyön „mutyiznak” titokban. A május végi közgyűlésen napirend előtt szóltam, mert veszélyesnek láttam tovább várni. Kaptam ugyanis az ügy érintettjeitől olyan információkat, hogy a polgármester elkezdte kiértesíteni döntéséről az érintetteket.

(S ha hiszik, ha nem, így akartam lehetőséget adni a titokban közpénzekből jótékonykodóknak, hogy visszavonják önmagukra veszélyes döntéseiket.) A napirend előtti felszólalásom miatt csütörtökön tárgyalunk egy olyan előterjesztést, amelynek határozati javaslata elfogadása esetén felmerül, hogy egyes politikai vezetők ezzel hűtlen kezelést követnek el. Ahogyan azt a képviselőknek dr. Bősze Ferenc is megírja, vélhetően a felelősség elkenése miatt kerül ez az ügy most a testület elé. Még 2013 januárjában egy előzetes kötelezettségvállalást tartalmazó előterjesztést szerettek volna behozni a képviselő-testület elé. Amikor ezt a pénzügyi bizottság elutasította (bizony, leszavazták azt a Fidesz képviselői is), akkor már nem vitték be az ügyet a tulajdonosi bizottság elé és az előzetes kötelezettségvállalásról szóló közgyűlési előterjesztést visszavonták. Majd eldugva a költségvetéshez tartozó táblázatos melléklet egyik rubrikájába, az általuk szükségesnek vélt 8 millió Ft-os összeget, elfogadtatták a többséggel. S most, hogy már május végén jeleztem, ez az ügykezelés felveti a hűtlen kezelés gyanúját, a felelősség megosztásával próbálkoznak.

Polgármester úr a válaszában ezúttal is bátorított, hogy csak jelentsem fel őket, hisz eddig is megtettem már ezt néhányszor. Nos, eddig önkormányzati képviselői munkám végzése során önkormányzat működésével kapcsolatosan feljelentést mindössze egy ügyben tettem. Azt is egy füredi ügyben és kb.3 hete és ismeretlen tettes ellen (hamarosan írni fogok arról is). Most, az előterjesztés elfogadása esetén kénytelen leszek valóban megtenni ezt. Kényszerhelyzetben, hisz képviselőként és az esküm szerint nem is tehetek mást. Akkor, amikor a veszprémiek adóforintjait ilyen felelőtlen módon herdálják, szerintem nemcsak nekem kellene ilyen módon eljárni.

Itt olvashatja el dr. Bősze Ferenc jegyző úrnak írt levelét. (Bősze úr ma ezt is megküldte a képviselők számára.)

Vissza...