Nem előzmények nélküli

2013-06-12 15:34:13

A veszport.hu oldalán ma jelent meg egy írás, amely Veszprém városában a mostanában közterületen feltünő tiltott önkényuralmi jelképek megjelenését teszi (okkal) szóvá. Mindez nem előzmények nélkül történik. Már 2013 februárjában is tapasztalhatóvá vált ez a jelenség. Írt is erről a Veszprémi Napilap.

Ki tudja miért más médiát a történet nem érdekel. Pedig az elkövető(k) köztünk vannak. A Világos Veszprémért Mozgalom tagjaként és annak nevében feljelentést is tettem a rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen. 2013. március 25-i dátummal meg is kaptam a határozatot a nyomozás felfüggesztéséről. Indoklásként azt írták a nekem küldött levélben, hogy " mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható" a nyomozást felfüggesztik. Most akkor lehet a nyomozást újraindítani. 

A veszport.hu munkatársai egy héten belül két alkalommal is forgalmas közterületen nagyméretű nyilas jelképpel találkoztak. Az első múlt hét pénteken, a Kádártai út végén található aluljáróban volt, amit a bejelentést követően, az illetékesek példás gyorsasággal el is távolítottak. Valószínűleg közre játszott ebben az is, hogy a riporterünk a jelkép felfedezését követően, a Harley rendezvényre érkező alpolgármesternek szólt. A második is lehet hogy kötődik az előzőhöz, mert az a Kádártai út és a belső körút kereszteződésében található, nem messze az elsőtől. Az állampolgárunk, aki ezt felfedezte úgy döntött bejelentést tesz a közterület felügyeleten. Mivel a belvárosban éppen találkozott egy közterület felügyelővel odalépett hozzá és elmondta, hogy közérdekű bejelentése van, közterületen nagyméretű náci jelképet látott. A közterület felügyelő erre azt közölte, hogy menjen fel a Szabadságtéren lévő emeleti irodájukba és tegye meg a bejelentését.

Egyszerű állampolgárunk közölte, hogy nem kíván felmenni, mivel úgy tudja, hogy közérdekű bejelentést névtelenül is meg lehet tenni és az irodán lévőknek az első dolga a személyes adatok felvétele lenne. Egyébként ez történt az elmúlt hét pénteki bejelentésnél is. Erre a közterület felügyelő kijelentette, hogy ő parkoló őr és nem kíván ezzel a dologgal foglalkozni Kinek a feladata a közterületen a rend biztosítása, a jogszabályok betartatása? Kíváncsian várjuk, hogy cikkünk után mikor intézkednek végre az illetékesek?

Forrás: Veszport.hu

Vissza...