Ki bontja meg az ellenzéki békét?

2013-06-12 15:22:44

MegjegyzĂ©sek BĂĄnyĂĄsz György „Bajnai levelĂ©t megĂ­rtĂĄk” c. cikkĂ©hez. A szerzƑnek maximĂĄlisan igaza van abban, hogy „mindkĂ©t Ă­rĂĄst Ă©rdemes egyszerre, Ășjra elolvasni”. Úgy tƱnik azonban, Ƒ ezt elmulasztotta megtenni, egyĂ©bkĂ©nt nem Ă­rta volna azt, hogy Vadai Ágnes „igencsak kemĂ©ny hangon hĂ­vta tetemre Bajnai Gordont, az EgyĂŒtt-2014 vezetƑjĂ©t”.

Vadai ugyanis - valĂłban kemĂ©ny hangon, de - azt tette szĂłvĂĄ, hogy az EgyĂŒtt-2014 egyik tĂĄrselnöke, JuhĂĄsz PĂ©ter nyilvĂĄnos megszĂłlalĂĄsai alkalmĂĄval következetesen ki akarja rekeszteni a Demokratikus KoalĂ­ciĂłt a demokratikus ellenzĂ©k összefogĂĄsĂĄbĂłl, Ă©s ezt olyan „érvekkel” tĂĄmasztja alĂĄ, mint hogy GyurcsĂĄny Ferenc, a DK elnöke „ szimbĂłlumĂĄvĂĄ vĂĄlt egy elnyomĂł rendszernek” tovĂĄbbĂĄ „azt a romlott politikĂĄt szimbolizĂĄlja,...ahol gyakorlatilag egy maffia tartja kĂ©zben az orszĂĄgot...” Bajnainak nem GyurcsĂĄnyhoz, hanem e mondatokhoz valĂł viszonyulĂĄsĂĄt firtatta levelĂ©ben Vadai.

A felek bĂ©kĂ©s egymĂĄs mellett Ă©lĂ©sĂ©t tehĂĄt, amelyben – e tĂ©ren a szerzƑnek megint csak igaza van – a közvĂ©lemĂ©ny olyannyira Ă©rdekelt, nem Vadai levele Ă©s nem is a Haza Ă©s HaladĂĄs Bajnai helyett Ă­rott – a kĂ©t vitĂĄs kĂ©rdĂ©s ĂșjbĂłli megemlĂ­tĂ©se mellett is gyakorlatilag Vadainak igazat adĂł, Ă©s a tĂĄrselnöktƑl  elhatĂĄrolĂłdĂł – vĂĄlasza veszĂ©lyezteti, hanem JuhĂĄsz PĂ©ter fentiekhez hasonlĂł tartalmĂș, ismĂ©tlƑdƑ megnyilvĂĄnulĂĄsai. Ennek megfelelƑen pedig nem a hĂ­rportĂĄlunk ĂĄltal is közölt levĂ©lvĂĄltĂĄs mĂ©ltatlan mindkĂ©t fĂ©lhez, hanem az EgyĂŒtt-2014 tĂĄrselnökĂ©nek a potenciĂĄlis szövetsĂ©gest igaztalanul gyalĂĄzĂł szavai. Vadai joggal hĂ­vja föl a figyelmet levelĂ©ben, hogy Bajnai Gordon maga is tagja volt hĂĄrom Ă©ven ĂĄt annak a kormĂĄnynak, amelynek Ă©lĂ©n GyurcsĂĄny Ferenc ĂĄllĂ­tĂłlag mindeme bƱnöket elkövette, vagyis a JuhĂĄsz ĂĄltal dobĂĄlt sĂĄr nem kis rĂ©sze Ă©ppen a vĂĄlasztĂłi szövetsĂ©g vezetƑjĂ©re fröccsen.

MĂ©g inkĂĄbb mĂ©ltatlan az EgyĂŒtt-2014 -hez JuhĂĄsz vĂĄlasza, aki a levĂ©lvĂĄltĂĄs nyomĂĄn az internetes fĂłrumokon kirobbant vitĂĄkban egyszerƱen letagadni prĂłbĂĄlja sajĂĄt szavait, folyamatosan egy hasonlĂł, de sokkal kevĂ©sbĂ© durva HĂ­rTV-nek adott interjĂșjĂĄt rĂĄngatva elƑ bizonyĂ­tĂ©kkĂ©nt, Ă©s jĂłtĂ©konyan hallgatva arrĂłl, hogy az idĂ©zett mondat is elhangzott, csak nem ott Ă©s akkor, hanem az MTV1 „Az Este” cĂ­mƱ mƱsorĂĄban.

SzĂł sincs tehĂĄt itt „utĂłlagos tĂĄnyĂ©rcsörömpölĂ©srƑl, ajtĂłcsapkodĂĄsrĂłl Ă©s bolhapiaci egyezkedĂ©srƑl”. OrbĂĄn Viktor rendszerĂ©t levĂĄltani, a demokratikus jogĂĄllamot helyreĂĄllĂ­tani csak a legszĂ©lesebb demokratikus összefogĂĄssal lehet. SzerkesztƑsĂ©gĂŒnk ennek az összefogĂĄsnak a hĂ­ve, ha pedig valaki ezt az összefogĂĄst veszĂ©lyezteti, annak felelƑssĂ©gĂ©re nyĂ­ltan rĂĄmutatunk, nem prĂłbĂĄlva ezt a felelƑssĂ©get Vadaira, GyurcsĂĄnyra Ă©s Bajnaira ĂĄthĂĄrĂ­tani.

-Óz-

ForrĂĄs: HĂ­rhatĂĄr.hu


Vissza...